Hírek

2016.10.05. 17:20

Ezek a mai fialok! - Környezetszépítő akciót szerveztek a diákok

Székesfehérvár - A Kossuth Lajos Általános Iskola két diákját bántotta az eldobált szemét a Rácbányánál, ezért környezetszépítő akciót szerveztek.

Laci Patrícia

Általános iskolás gyerekek raktak rendet Rácbányán. A Kossuth Lajos Általános Iskola és a Zentai Úti Általános Iskola lelkes diákjai védőkesztyűt húztak, s zsákokba rakták a mások által eldobált hulladékokat. A környezetszépítő akció ötlete Horváth Lili és Kreitzer Noémi fejéből pattant ki. A Kossuth Lajos iskola 6. b osztályos lánykái, amikor a Rácbányánál jártak az osztályukkal, megfigyelték, hogy a környék egyes pontjain sok a szemét, így jött a szemétszedés ötlete. Az akciót a Gaja Környezetvédő Egyesület is támogatta.

Képünkön éppen a Kossuth Lajos Általános Iskola 6. osztályos diákjai szorgoskodnak Fotó: Koppán Viktor

Szabóné Zimmermann Éva, a lányok osztályfőnöke elmesélte, hogy a gyerekek csak papírhulladékokat szedtek fel. Az osztályfőnök különösen örült annak, hogy a környezet rendbetétele a gyerekeknek jutott az eszébe. A szemetes zsákok elszállításában a városgondnokság munkatársai segítettek. A környezetszépítési akció után a gyerekeknek játékos délutánt szerveztek, volt például számháború és labdázás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!