Hírek

2014.07.27. 10:19

A Gyümölcsünnepen egyedül friss gyümölcsből volt hiány

Dinnyés - Játszóházzal, népi táncokkal és lekvárral várták a vendégeket az Anna-napi Gyümölcsünnepen.

Sebestyén Lilla

A Dinnyési Hagyományőrző Központ átadása óta, azaz negyedik éve rendezik meg az Anna-napi Gyümölcsünnepet. Mostanára már sikerült népszerűvé tenni a programot, amelynek titka, hogy mindig a lekvárfőzés, a befőttkészítés és természetesen a gyümölcsök érésének időszaka előtt tisztelegnek ezzel a rendezvénnyel, ami sok édesszájút vonz a központba - mondta el a rendezvény főszervezője, Ocsenás Katalin, aki még hozzá tette: Sajnos, idén kevesebb friss gyümölcs került az asztalokra, hiszen a termés még nem érett be, de szerencsére ez senkinek nem szegte kedvét.

 

Az ünnep házigazdái az Iglice Népdalkör, illetve a Dinnyési Hagyományőrző Központ néptánc csapata volt, akik most is rengeteg érdekes programmal várták az érdeklődőket. Az udvaron a gyerekeknek népi játékudvart rendeztek be,  a főépületben a Magyar Madártani Egyesület Fejér Megyei Területi szervezetének előadásait hallgathatták meg az ünnep vendégei, illetve meg is csodálhatták az égi vándorokat. A templomkertben a Velencei-tó környéki portékások telepedtek le, és lekvárt, sajtot, kézműves termékeket kínáltak az arra járóknak. A városi könyvtár is képviseltette magát a rendezvényen, az olvasósarokban pedig Csobán Zsuzsa, a Rozzancs Rozi Barathániában könyv szerzője dedikálta könyveit. A délután nagy részét pedig a színpadi produkciók töltötték ki: felléptek a néptáncosok, a  Madzag Együttes, és az esti táncházban a Tilinkó zenekar adta a talpalávalót. Kilenckor pedig a Pir-Kompánia tűzzsonglőr produkciója kápráztatta el a népet és forrósította fel, a napnyugta után, épp hogy csak lehűlt levegőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!