Hírek

2014.12.28. 10:10

Szerződéses katonák jelentkezését várja a honvédség

Szerződéses katonák jelentkezését várja az MH 25. Klapka György Lövészdandár Fejérből is. A részletekről a fehérvári toborzó iroda tájékoztatott.

Tihanyi Tamás

A Tata helyőrségben található katonai szervezet a Magyar Honvédség egyetlen olyan alakulata, ahol jelenleg is őrzik és öregbítik a harckocsizó, illetve a tüzér fegyvernem jó hírnevét. De nem csak az előbb említett két szakterület várja a kalandvágyó legalább 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező fiatalok jelentkezését, hiszen keresnek gép- és harcjárművezetőket, lövészeket és logisztikusokat is.

A Klapka György Lövészdandár katonái folyamatosan  részt vesznek a Magyar Honvédség békefenntartó misszióiban

A több mint öt évtizedes múltra visszatekintő dandár katonái állandó szereplői a hazai, illetve nemzetközi hadgyakorlatoknak, harcjárműveik és technikai eszközeik segítségével sikerrel veszik fel a küzdelmet az árvíz vagy a téli időjárás okozta rendkívüli helyzetekkel, 2000 óta pedig a NATO-szövetségesek és a hazai katonai vezetés elismerését kiérdemelve folyamatosan részt vesznek a Magyar Honvédség békefenntartó misszióiban, Koszovóban, Bosznia-Hercegovinában és Afganisztánban. Egy-egy külszolgálat során a hazai illetmény többszörösét kapják a katonák. A toborzók szerint a honvédség továbbra is kiszámítható, biztos jövőt jelent azok számára, akik ezt a pályát választják: fontos fejlemény, hogy a katonák a kormány döntésének megfelelően 2015. júliustól átlagosan mintegy 30 százalékos béremelésre számíthatnak. A szerződéses katonai szolgálat megkezdéséhez szükséges törvényi feltételek az alábbiak szerint foglalhatók össze: betöltött 18. életév, büntetlen előélet, magyar állampolgárság, bejelentett állandó lakhely.

Ezen felül a bátor jelentkezőknek egészségi, pszichikai, illetve fizikai alkalmassági-vizsgálatokon kell megfelelniük. Az alkalmasság-vizsgálat eredményének birtokában kezdhetik meg szolgálatukat a szerződéses katonák. A szerződés első alkalommal 3 évre szól, majd ez meghosszabbítható akár több alkalommal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!