Hírek

2014.10.02. 17:30

A HEROSZ és a zsaruk

A HEROSZ Fejér megyei Szervezete kitűnő szakmai kapcsolatot ápol a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A köszönetnyilvánítás jeléül a szervezet vezetése elismerő oklevelet adományozott a kapitányságnak.

Az oklevelet a Hiemer-házban rendezett sajtótájékoztatón vette át Nagy Gábor rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági igazgatója Berey Attilától, a HEROSZ országos elnökétől, majd Krepsz Gyöngyi, az Állatotthon vezetője összegezte az első háromnegyed évben végzett munkájukat. Az állatvédők szomorúan tapasztalják, hogy Magyarországon továbbra is nagyon magas az utcára kidobott, cserbenhagyott állatok száma. Sok állatot tartanak nem megfelelő, embertelen körülmények között, és sajnos még mindig előfordulnak állatkínzások - hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Berey Attila.

Krepsz Gyöngyi, Berey Attila és Nagy Gábor a tájékoztatón

Nagy Gábor, a főkapitányság gazdasági igazgatója kollégái nevében köszönetét fejezte ki az elismerésért és elmondta, a főkapitányság kiemelten kezeli az állatokkal kapcsolatos bejelentéseket, a velük szemben elkövetett bűncselekmények nyomozását. A Büntető Törvénykönyv négy ide tartozó bűncselekménytípust határoz meg, ezek az állatkínzás, az orvvadászat, az orvhalászat és a tiltott állatviadal szervezése. Az elmúlt két évben néhány tucat ilyen eset történt a megyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!