Hírek

2016.06.24. 19:50

Kiváló szakmai munkájukat ismerték el a Semmelweis-nap alkalmából

Székesfehérvár - A Hiemer-ház dísztermében köszöntötték ma az egészségügyi dolgozókat a közelgő Semmelweis-nap alkalmából.

FMH

Több évtizede végzett, kiváló szakmai munkájukat ismerték el a Semmelweis-nap alkalmából

Cser-Palkovics András polgármester beszédében hangsúlyozta: nincs a megyében és a városban olyan ember, aki valamilyen formában a fehérvári egészségüggyel ne találkozna. Kiemelte: biztos, hogy a fehérváriak elkötelezettséget, szorgalmat és hivatásszeretet tapasztalnak minden egészségügyben dolgozó szakembertől. Beszélt arról, hogy az egészségügy fontos terület, ami nem létezne azok nélkül a hivatásukat szerető emberek nélkül, akik minden nap azért tesznek, hogy a rendszer működőképes legyen, fejlődni tudjon.

A közgyűlés az idén Szivákné Heilig Ilonának adományozta a Székesfehérvár Egészségügyéért díjat. Az ünnepségen elhangzott: a védőnő szakmai múltja, hivatástudata, a családok iránti odaadó gondoskodása és az egészségvédelem terén nyújtott önzetlen segítőkészsége okán érdemelte ki az elismerést. Szivákné Heilig Ilona 1975-től dolgozik az egészségügyben, 1984 óta a városban. Az Öreghegyen szinte minden család ismeri őt, munkássága alatt több generáció nőtt fel. Vannak fiatal anyukák, akik annak idején a körzetében születtek, és ma már fiatal szülőként ők kérik ki tanácsát gyermekeik gondozásában.

Az ünnepségen a polgármester, a humán szolgáltató intézet igazgatója és Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok jubileumi jutalmakat adott át a humánszolgáltató azon szakembereinek, akik több évtizede végzik áldozatos munkájukat. Köszöntötték Nida Anikót is, aki Kiváló védőnő címet kapott a védőnők napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!