Hírek

2014.08.28. 18:57

A HM-et váró falvak

Székesfehérvár – Korábban is írtunk arról, hogy a Fehérvár környéki települések is várják a HM ide költözését.

Zsigó Ferenc

Iszkaszentgyörgy, Sukoró, Pákozd és Seregélyes is ezen települések közé tartozik. Utóbbi kettő esetében bérlakásprogramok körvonalazódnak. Takács János pákozdi polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy a HM-mel kötött korábbi megállapodásuk után merült fel a minisztérium Fehérvárra költöztetésének gondolata, ami felgyorsította a programot. Előszerződésük van egy befektetővel 25 négylakásos társasház megépítésére, a telkek értékesítéséből mintegy 200 milliós bevétele lesz az önkormányzatnak.

Továbbra sem tud biztosat a HM költözése ügyében Cser-Palkovics András polgármester, aki lapunk kérdésére annyit mondott, reményei szerint a város önkormányzata lehetőséget kap valamelyik következő kormányülésen arra, hogy egy prezentáció keretében mutathassa be érveit a minisztérium Fehérvárra költöztetése érdekében.

A környező települések bérlakásprogramjával kapcsolatban pedig úgy fogalmazott a fehérvári polgármester, hogy ha tényleg Fehérvárra jön a minisztérium, akkor szerinte a Budapesten lakók közül sokan valószínűleg ingázni fognak, hiszen nem nagy a távolság a főváros és Fehérvár között. Azoknak pedig, akik szeretnének Fehérváron lakáshoz jutni, a város, akár egy bérlakásprogrammal, de minden segítséget meg fog adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!