Hírek

2017.04.05. 22:10

A jövő vendéglátósainak gasztrocsatája - íme a legjobbak!

Székesfehérvár – Tortába ásó nyuszi, rántott lágy tojás és epres katicás álom – a legjobbnak ítélt ízek a Gasztro csatán.

S. Töttő Rita

Nyolc éve rendezi Gasztro csata nevű versenyét a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola, ahol az iskola tanulói mérhetik össze tudásukat. Az idei megmérettetés során azonban már nem csak az iskola tanulói és mesterei, hanem a tanulófelelősök, mesterek által létrehozott csapatok vettek részt – hangsúlyozta Zelei Eszter intézményvezető.

Izgatottan készültek a szerdai napra most is a versenyzők – öt mixer, hat cukrász, hét pincér és nyolc szakács – akik ezúttal a húsvét témája köré kerítették pályamunkáikat.

 

Egész délelőtt készültek a finomságok és a terítékek, melyeknek köszönhetően ízléses tavaszi és levendula díszítésű asztalok és ízletes gasztronómiai különlegességek kerültek a zsűri elé. A külcsín és a belbecs egyaránt fontos volt a szakmai zsűri számára, amely megkóstolta az előételeket, leveseket, főételeket, valamint a desszerteket is. És akkor íme az eredmények:

Mixer:

1.      Méreg Vivien – epres katicás álom

2.      Lampert Dzsenifer – áfonyás levendulás tavasz koktél

3.      Nagy Robert – vaníliás milkshake

Szakács:

1.      Sekk Antónia, mester: Németh László (Rántott lágy tojás hagymafészken hollandi mártással, Báránykaraj grillezett juhtúrós polentával, édesburgonyapürével)

2.      Szabó Bence, mester: Tanárki Gábor (Francia póréhagyma Lyoni módra, Ibériai sertésszűzpecsenye csirágos hollandi mártással, vajas nyúlárnyékkal és édesburgonyarózsával)

3.      Pintér Gergő, mester: Őrsi Gyula (Hagymakrémleves többféle hagymából szalma póréhagymával, Baconbe tekert hímes csirkemell édesburgonyapürével)

Cukrász:

1.      Borján Réka,  mester: Farkas-Bede Noémi (Hol a nyuszi tortácska)

2.      Krainhoffer Máté, mester: Fövenyi László (Málnás mousse torta)

3.      Gyúró Alexandra mester: Fövenyi László (Almás csábítás)

Pincér:

1.      Horváth Szimonetta, mester: Szentkuti Ágnes Virág

2.      Madarász Zoltán, mester: Szentkuti Ágnes Virág

3.      Dunai Xénia, mester: Farkas Dóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!