Hírek

2017.07.01. 18:09

A királyképző szakközépiskola osztálytalálkozója - Beszélgetés négy királyszínésszel

Szombaton kora esti talkshow-ra várták az érdeklődőket a királyi szertartásjáték négy óriásbábjának Fő utcai felvonulása után.

Kocsis Noémi

A Vörösmarty Színház előtt a 2013 óta gyakorlatilag hagyományt teremtő kezdeményezés eddigi négy főszereplője, illetve az őket megszemélyesítő négy színész (Varjú Kálmán mint Szent István, Maklanczi Zalán mint Szent László, Egyed Attila Könyves Kálmánként és Száraz Dénes II. (Vak) Béla királyként) válaszolt a kérdésekre. Hogyan kerültek kapcsolatba a szerepükkel? Milyen volt a felkészülés időszaka, a próbafolyamat? Hogy élték meg a történelmi alakkal való azonosulást?

A szereplőket felkérő Szikora Jánoshoz is szóltak kérdések, a Vörösmarty Színház igazgatója királyképző szakközépiskolai osztálytalálkozóként aposztrofálta tréfásan a négy eddigi királyszínész alkalmi összejövetelét, s kérte az egybegyűlteket, augusztusban vegyenek részt ismét az immár ötödik szertartásjátékon, amely III. Béla király életét mutatja majd be a Romkertbe épített nagyszínpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!