Hírek

2015.08.22. 18:23

A királyok városának új szépségkirálynője Varga Barbara (frissítve)

Székesfehérvár - Varga Barbara lett a Fehérvár Szépe - a Fejér Megyei Hírlap Királynője verseny győztese.

Sebestyén Lilla

Fotó: Koppán Viktor

– Nem izgulok. Úgy keltem fel, hogy lesz, ami lesz, ha idegeskedem, az biztos nem segít. – mondta el Varga Barbara, Fehérvár frissen megválasztott királynője, a Vörösmarty Színház egyik öltözőjében, még a gála előtti órákban.

Mint később kiderült, ehhez egészen az utolsó pillanatokig tartani tudta magát, csak az eredményhirdetés előtti percekben kezdett el a torkában dobogni a szíve. Majd, elérkezett a pillanat: először mint a közönség kedvencét hívták a színpad elejére, majd Váradi Eszter Sára, Fehérvár Szépeként is szólította.

– Hihetetlen érzéseket éltem át. Az volt a szerencsém, hogy csak akkor kezdtem el igazán zokogni, amikor legördült a függöny – magyarázza 2015 Fehérvár Szépe, aki a bejelentés után ugyan kisírt szemmel, de elképesztő boldogsággal a lelkében lépett a Hotel Magyar Király balkonjára és mutatkozott be a közönségnek.

– Barbara az első pár napban rejtélyes volt számunkra. Csak szemlélődött, figyelt, aztán lassacskán lehullott róla a „fátyol” és kinyílott, akár egy virág. Egy rendkívül pozitív, kommunikatív lányt ismertünk meg a személyében, aki – nem mellesleg – igazán gyönyörű is. Lassan, de biztosan vált a legkiemelkedőbbé – mondta el Óber László, a verseny alapítója, aki egész végig figyelemmel kísérte a jelöltek fejlődését.

Óber László, Barbara két udvarhölgyéről: Pokó Ritáról és Harkányi Cintiáról is hasonló jó véleménnyel nyilatkozott. Mint, mondta: egy hajszál választotta el őket is a Fehérvár Szépe címtől.

Az estének egyébként több kiemelkedő pillanata is volt, rögtön az első, amikor Molnár Tamás, önkormányzati tanácsnok bejelentette: a város azt szeretné, ha nem csak a következő Fehérvár Szépe képviselné a megyeszékhelyet a 2015-ben, hanem a többi döntős lány is.

Beszéde után rögtön képet is kaphattunk arról, mi vár a lányokra: Keller János és Váradi Eszter Sára faggatták az elmúlt évek királynőit, akik elmondták a korona, nem csak egy jó ugródeszka volt az életbe, de segített helyretenni az önbizalmukat is.

A rövid interjúk után, aztán elérkezett a várva várt pillanat: megjelentek a Vörösmarty Színház színpadán a szépségkirálynő-jelöltek gyönyörű szép, tüll alkalmi ruháikban, amelyeket Németh Anita álmodott meg, az Elizabeth Esküvői és Alkalmi Ruhaszalon vezetője. Az összképet a csábos cicaszemek és füstös tekintetek egészítettek ki, amiket a lányok Nyári Szilvia és Kiss Anikó profi sminkeseknek köszönhettek, illetve a tartós loknikról és fonatokról sem feledkezhetünk meg, amelyek a Mia Salon hozzáértő fodrászainak hála Rovó Tamás, táncművész olykor lágy, olykor pedig hihetetlenül pörgős koreográfiáit is kibírták.

A bemutatkozó, selfie videók vidám pillanatokat okoztak, volt okunk a kacajra és szerencsére bulira is, hiszen Keller János és a döntősök közös produkciója, a Kétszázhúsz felett, hihetetlen erővel törölte el a levegőben terjengő feszültséget.

A lányok önfeledten táncoltak a színpadon Lisca márkájú egyenbikinijükben, amelynek a Bübali Kft. a kizárólagos forgalmazója.

A zsűri – Antal Bettina, a Fehérvár Szépe – Fejér Megyei Hírlap Királynője szépségverseny 2014. évi győztese, Horváth Linda, az első Fehérvár Szépe, Molnár Tamás, Székesfehérvár MJV önkormányzatának tanácsnoka, a zsűri társelnöke, Németh Tibor, a Gold Global Invest Company gazdasági igazgatója, Juhász László, Székesfehérvár MJV önkormányzatának tanácsnoka, Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója és a döntő rendezője, Óber László, a Fehérvár Szépe verseny alapítója, Kovács Róbert, a Novotel Hotel Székesfehérvár igazgatója, Németh Anita, a Németh Esküvő Bt. ügyvezetője, Nyári Csaba, a Yoooprint Kft. tulajdonosa, Barta Attila, a Florin Cosmetics Zrt. vezérigazgatója, Zsiga Edward, az Árpád Fürdő igazgatója, Acsai Bence a Mia Salon tulajdonosa és Elekes András, a Fejér Megyei Hírlap lapigazgató-főszerkesztője, a zsűri elnöke – ez után a produkció után vonult vissza tanácskozni.

Amíg a bíráló bizottság döntött, a közönséget a két műsorvetető szórakoztatta: felcsendült Váradi Eszter Sára előadásában a Boldogság gyere haza című szám, Keller János pedig Szécsi Pál - „Csak egy tánc volt” nagy sikerű dalával örvendeztette meg a nézőket.

Aztán elérkezett az eredményhirdetés pillanata, amikor a királynőket elhalmozták nem csak szeretettel, de ajándékokkal is. Kézhez kapták a Virág-vár Virágüzlet hihetetlen csokrait, a koronát, a szalagot és Barbarának – mint a Közönség díj nyertesének – egy százezer forint értékű, nyelvtanfolyamot is felajánlott a Pannon-Unió Nyelviskola. Azt már, a Fehérvár Szépe döntheti el, angol vagy német nyelvvizsgára szeretne felkészülni a rendelkezésére álló órákkal, vagy egy szakmai képzésen vesz részt, ahol direkt a szépségiparban használatos kifejezésekre tanítják meg.

Utóbbi ajándék egyébként a Fejér Megyei Hírlap Királynőjének terveivel is abszolút szinkronban van, hiszen Barbara célja erre az évre, hogy két idegennyelvből is fejlessze magát. Persze, a királynői teendői mellett, hiszen abból most lesz bőven.

– Rengeteg koronám van, de most először fordult elő, hogy nem vásároltam, hanem elnyertem. Otthon már meg van a helye, ez lesz a gyűjteményem éke, és igyekszem méltó lenni mind az ékszerhez, mind a címhez – emelte ki a lány a döntő utáni állófogadáson, ahol az arcán már más nem is látszott, csak az elképesztő boldogság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!