Hírek

2017.08.29. 15:50

A kis falu nagy napja: minden korosztály talált magának szórakozást

NAGYVELEG Új színfolttal gazdagodott az idén a hagyományos falunap: először rendezték meg a Nagyveleg legénye elnevezésű tréfás vetélkedőt.

B. Kiss László

Tizenkettedik alkalommal rendezte meg az önkormányzat falunapot Nagyvelegen. A mindenki számára teljesen ingyenes programokat ezúttal is úgy állították össze, hogy minden korosztálynak szórakozást, kikapcsolódást nyújtsanak.

Természetesen nem maradhatott el a főzőverseny sem, melyen nyolc csapat indult, Mindenki megvan, Cooták, Gulyás fröccsöntők, Csöndesék, Ritka és védett jómadarak, Bográcsoló, Vári team és Papi főztje fantázia nevek alatt. Az első helyezésért járó kupát a Bográcsoló társaság séfje, Krausz József vette át leírhatatlanul finom csülökpörköltjének köszönhetően.

A pusztaötöst is megcsodálhatták a velegi falunap résztvevői Fotó: önkormányzat

Újdonság volt a „Nagyveleg legénye" tréfás ügyességi verseny a kukoricamorzsolással, gumicsizma célba dobásával, sütőlapáton elhelyezett, vízzel töltött díner egyensúlyozásával, traktorgumi görgetéssel, női bábu öltöztetésével, talicska műveletekkel és okossági teszttel. A feladatokat Szmulai János és Szloboda Ágnes állította össze - tudtuk meg a polgármestertől, Szloboda Istvánnétól. A 17 induló közül egyébként Czövek Zoltán nyerte el ezen vetélkedőn a vándorkupát és egy évig viselheti a „Nagyveleg legénye" büszke címet!

A falunap látogatói a rendőrség kutyás bemutatója, és a pusztaötös mellett tapsolhatott a helyi nyugdíjas klubnak nótacsokráért, mazsoretteknek, operett előadásnak, Fiesta dallamoknak, valamint a móri Rozmaring néptáncegyüttesnek, s örökzöld dallamoknak. A képzeletbeli közönségdíjat azonban a szombathelyi ugróköteles lányok showműsora vitte el!

Ami pedig az aprónépet illeti: a gyerekek a több ugráló vár mellett a vízidodzsemet tüntették ki megkülönböztetett figyelemükkel.

- Köszönet illeti a segítőket, a támogatókat, mert a közösségkovácsoló falunap a megfelelő előkészületek és utómunkák nélkül nem valósulhatott volna meg az elvárt színvonalon - jegyezte meg a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!