Hírek

2016.10.26. 08:36

A kórházban kapott helyet a Szent Korona másolata

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Főigazgatóságának épületében ünnepélyes keretek között helyezték el a Szent Korona és a koronázási jelvények fából készült másolatát ma reggel, vitéz lovag Vasadi Gusztáv asztalosmester keze munkájának köszönhetően.

Buthy Lilla

Vitéz lovag Vasadi Gusztáv több Szent Korona másolatot is készített már, először 2006 nyarán meglepetésképp vitte el a fából készült művét Lepsénybe.

Munkáját unokája, az akkor tizenhárom éves Gyarmati Dávid is segítette azzal, hogy a koronára megrajzolta a szenteket és királyokat. Azóta már huszonöt ilyen, ajándéknak szánt koronamásolat készült el.

Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, fontosak szimbólumok: - Fontos az alapítónkhoz fűződő kötődésünk is, ezért az alapítókra megemlékező márványtábla alatt kapott helyet a nemzeti összetartozást szimbolizáló Szent Korona. Az egész kollektíva számára fontos üzenet, hogy mi a betegekért, rászorulókért vagyunk, és csak együtt tudjuk ezt a feladatot megoldani - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!