Hírek

2013.05.17. 08:05

A közmunkások a közösségért, a környezetért tesznek Sárszentágotán

Sárszentágota – Tavaly is, az idei évben is nagy segítséget nyújt a településnek, s az itt élőknek a közmunka program. A helyiek megértették, milyen fontos, hogy végre „haza dolgoznak”.

Miskei Anita

Tavaly, s az idén is sokan vettek részt a közmunka programban, mely nem csak a tartósan munkanélküliek számára nyújtott támaszt a településen, de a község utcái is járhatóbbá váltak. Épp ezért az önkormányzat 2013-ban is pályázott a programra. Sőt, szeretnének a közfoglalkoztatás keretében is munkát teremteni.

Az anyagköltségre és a gépi munka költségeire is biztosítottak forrást – mondta a polgármester (Fotó: Gregority Antal)

– Három területen tíz-tíz-tíz embert tudunk foglalkoztatni a közmunka programban 8 órában novemberig – mondta Baranyák István, Sárszentágota polgármestere. A megye déli térségében fekvő kis falu, s az itt élők számára jó lehetőség ez, hiszen helyben nemigen van munkalehetőség. Ráadásul a békés, környezetüket, otthonaikat szerető vidéki emberek szívesen dolgoznak a programban, s tesznek a közösségért. Végre „haza dolgoznak” – fogalmazta meg Baranyák István, aki azt is megmutatta, miként szépül a település.

– A tavalyihoz hasonlóan idén is vállaltuk a növénytermesztést. A belvízelvezetésre jutott szintén tíz közmunkás az idei évben. Folyik a felszíni vízelvezetés, a legutolsó kritikus pontot is megszüntettük már, így nem okozott gondot sem a hó, sem pedig az eső márciusban, április elején a településen. Jelenleg a régről meglévő, de már feltöltődött árkok felújítása folyik annak érdekében, hogy ne az útjaink mentén álljon meg a csapadék, s ne tegye tönkre megszépülő útjainkat – mondta a polgármester. Majd hozzáfűzte, hiszen a program harmadik területe a közúthálózat javítása, melyre szintén kaptak támogatást. Itt is tíz munkás szorgoskodott az elmúlt napokban.

2 millió 965 ezer forint forrást biztosítottak az önkormányzat anyag-, valamint gépimunka költségeire a programban. Így 190 köbméternyi követ terítettek el 10 makadám burkolatú utcákban mintegy 3,5 kilométer hosszan az első ütemben. Persze lesz folytatás, hiszen a karbantartás folyamatos, egy utca viszonylag rövid, 100 méteres szakaszán a kátyúzás szükséges, az ősszel az utómunkálatokat is elvégzik majd – tette hozzá Baranyák István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!