Koch László utcai parkolóház: a lakók egyáltalán nem akarják

2016. február 25., 22:09 szerző: Kocsis Noémi fotós: Koppán Viktor
komment
Székesfehérvár - Hosszas és elkeseredett vitától sem mentes lakossági fórumon vitatták meg csütörtök este a résztvevők a Koch László utcai parkolóház kérdését.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Koch László utcába tervezik megépíteni a parkolóházat

A Rákóczi Általános Iskolában tartott fórumon a leginkább érintett utcákban (Színház, Koch László) lakók egyértelműen kinyilvánították: nem örülnek a jövőre kivitelezni tervezett négy és fél szintes parkolóháznak, amely a jelenlegi foghíjtelek és játszótér helyén emelkedne. A fórumon jelen lévő önkormányzati szakemberek a kivetített terveken megmutatták: a 170-180 autót befogadni képes objektum nem falakkal határolt, hanem átszellőző, mégis egy fátyolszerű burkolatot kapó, áttört hártyafelülettel fedett, előre legyártott és a helyszínen összeszerelt panelekből álló, liftekkel, lépcsőházakkal kiegészített épület lenne, amelytől azt várják, hogy csökkentse a belváros autós forgalmát.

A majd kétórás lakossági fórumon azonban a közel félszáz érintett felszólalásából és kérdéseiből az derült ki, egyáltalán nem szeretnének a Koch László utcába ilyen épületet. Van, aki unokája kedvenc játszóterét félti, más a szomszédos lakások elértéktelenedése miatt aggódik. A lakók kifejezték: már évekkel ezelőtt is felmerült az ötlet, hogy az érintett, ma már önkormányzati tulajdonú telken parkoló létesüljön, s ők akkor is tiltakoztak - erről azonban a fórumon jelen lévő önkormányzati szakemberek szerint nincs dokumentáció. Nagy Zsolt, a közlekedési iroda vezetője elmondta, a parkolóház megépülésével a Koch László utcában most két oldalon torlódó autók parkolása megszűnne, így minden bizonnyal nem növekedne a környezeti terhelés, hanem - mint fogalmazott - még pozitívan is kijöhetne az egészből a lakókörnyezet. Pásztor László, a helyi kerékpáros közösség egyik vezetője azt firtatta, milyen uniós pénzből épülne meg a parkolóház. Felszólalt a létesítendő építmény közvetlen közelében elhelyezkedő társasház képviselője is, ő úgy érvelt, a város a még meglévő zöldfelületeket tovább csökkentené a beruházással. Egy óra elteltével felvetődött a kérdés: van-e már döntés a megépítésről, ekkor a jelen lévő önkormányzati képviselőtől elhangzott, hogy igen, ez már eldöntött ügy, az erről szóló pályázatot a kiíró be is fogadta. Akkor tulajdonképpen miért is vagyunk itt? - kérdezték a fórumon megjelentek.

Kocsis Noémi

2016. február 25., 22:09 szerző: Kocsis Noémi fotós: Koppán Viktor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...