Hírek

2017.01.22. 12:00

A lánglovagok számára is fontos dátum 1867

A kiegyezés idei jubileuma a tűzoltók számára is fontos dátum. A kiegyezést követően erősödött meg ugyanis az önkéntes tűzoltó mozgalom.

B. Kiss László

Szombaton tartotta éves rendes közgyűlését a a Fejér Megyei Tűzoltó Szövetség. A napirenden az előző évről szóló beszámolók, illetve az idei szakmai pénzügyi terv elfogadása szerepelt - tájékoztatta lapunkat Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó alezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A megyei szövetségnek negyven tagszervezete van, ezek döntő többsége önkéntes tűzoltó egyesület. Pázmádon, Fehérvárcsurgón és Velencén nyaranta tematikus táborokat szerveznek az ottani egyesületek, s részt vállalnak Csákváron is ezen tábor programjának kialakításában. A megyei szövetség ezeket a táborokat anyagilag is támogatja.

A tűzvédelem, a tűzbiztonság kérdéskörének megismertetése fontos a felnőtt lakosság körében is.  A szövetség képviselői ezért rendszeresen vesznek részt különböző fórumokon, továbbá maga a megyei szövetség is szervez a témával összefüggő tanácskozásokat.

Az idén van a kiegyezés 150 évfordulója. Ez fontos dátum a hazai lánglovagok történetében is, hiszen 1867-et követően izmosodott meg hazánkban az önkéntes tűzoltók mozgalma. Erről is szeretnének méltóképpen megemlékezni az idén, amihez pályázati támogatást szeretnének igénybe venni - tudtuk meg a szóvivőtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!