Hírek

2014.09.01. 17:55

„Kerülgetjük nap mint nap ezt a szép nagy sittkupacot”

Pákozd - A település központjában lévő építési hulladékból származó törmelék ügyében fordult lapunkhoz egy olvasó.

Tihanyi Tamás

Körülbelül egy hónapja nézzük és kerülgetjük nap mint nap ezt a szép nagy sittkupacot... Pákozd közterületén, a templomtól kb. 100, a falu központjától 200 méterre. Van benne vasbeton, vannak benne aszfalt darabok, ilyesmi. Hogy lesz Pákozd tiszta, rendezett, igényes és élhető falu, ha az önkormányzat ilyen fokú igénytelenséget megenged magának? -írta lapunknak elektronikus üzenetében Kovács Tibor és egy fényképet is küldött szerkesztőségünknek.

A törmeléket rövidesen a földutak rendbehozatalához használják majd fel. Csak addig a látvány (Fotó: Az olvasó felvétele)

Takács János, Pákozd polgármestere a panaszra, a feol érdeklődésére így válaszolt: Körülbelül két hónappal ezelőtt kezdődtek meg a településen az út- és járdafelújítási, valamint a karbantartási munkálatok. A felújításból kinyert törmeléket egy helyre gyűjtjük, és az anyagot újrahasznosítjuk. A gépi berendezést már megigényeltük, azzal lehet majd bedarálni a törmeléket. A napokban befejeződő kivitelezési munkálatok után a törmeléket tehát bezúzzuk és földútjaink javítására hasznosítjuk. A daráló berendezés napidíja elég jelentős összeg, ezért célszerű a kapacitását minél nagyobb mértékben kihasználni: tehát éppen a jobb kihasználtság miatt kell a törmeléket előbb összegyűjteni.

A pákozdi településvezető az elmondottakhoz hozzátette még, rosszindulatúnak tartja azt a feltételezést, hogy az önkormányzat szándékosan rombolja a faluképet hiszen csak átmeneti állapotról van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!