Hírek

2016.12.30. 17:19

A legmerészebb álmok éve

Székesfehérvár - Tavaly ilyenkor kissé borúsan elemeztük a várható esztendőt Adorján Gyöngyi médiummal. Sokan elmennek közülünk, mondta ő egy éve – sajnos, ez be is igazolódott. De mi vár ránk 2017-ben, a Nap bolygó uralma alatt, avagy a kínai horoszkóp szerint a Kakas évében?

Kocsis Noémi

Hiába nyugtatja a közvéleményt a blogszféra, hogy mégsem volt annyira rossz év 2016, sokan mégis úgy érzik, nem sikerült előrébb jutniuk saját személyes céljaikat tekintve. Általános vélekedés az is, hogy fekete év volt az idei, hiszen a nemzetközi kulturális élet megannyi prominense távozott fájdalmasan fiatalon. Alan Rickman, David Bowie, néhány napja George Michael, s még sorolhatnánk. Itthon Somló Tamás, Esterházy Péter, Kocsis Zoltán halála jelent betöltetlen űrt. Ha a számmisztika szerint nézzük, az év számjegyeinek összege 9-et adott ki, amely lezárást, megszűnést, búcsúzást, elengedést jelent. E tekintetben talán jó hír, hogy az előttünk álló esztendőből, a számjegyek összeadásával (2+0+1+7) sokkal kecsegtetőbb képet kaphatunk. Igen, 2016-ban lezárult a kilencévenkénti ciklus, s ez sokak egyéni életében is erőteljesen éreztette a hatását – erősíti meg Adorján Gyöngyi is.

– A következő esztendő 1-es év lesz, azaz előtérbe kerülnek az új lehetőségek, új dolgok, új tervek, s azt kell mondjam, valamennyiünk számára így lesz ez. Az esztendő uralkodó bolygója a Nap: a szeretet, az elfogadás, a megvalósíthatóság fogalmai kapcsolódnak hozzá. Megjönnek az emberek életébe azok a kedvező energiák, amelyek segítségével képesek lesznek megvalósítani kitűzött céljaikat. De figyelem: csak azok tudják majd élvezni a kedvező fordulatok hatását, akik képesek voltak elengedni 2016-ban a fejlődésüket fékező, gátló dolgokat.

Aki még most is régi sérelmekbe, eltávozott emberek árnyékába kapaszkodik, meg nem valósult álmokon rágódik, annak sokkal nehezebb dolga lesz. Megtapasztalhatja a kedvező változásokat 2017-ben, de sokkal később, inkább csak az év második felében, mondja a médium.

– A dédelgetett álmok megvalósítására kitűnő év lesz 2017. Természetesen az ölünkbe nem hullik magától semmi, de ha teszünk érte, megérezhetjük, hogy könnyebben haladunk előre az utunkon, mint 2016-ban. A Kakas évét éljük majd, s a kakas törekvő állat, de önmagában nem szerencsés, ki kell kaparnia magának az eredményeket. Jövőre különösen fontossá válik néhány fogalom az életünkben. Olyasmik, amikre már régóta nagy szükség van. Egyenességre, tisztaszívűségre és összefogásra van szüksége a társadalomnak és 2017-ben előtérbe is kerülnek ezek a dolgok.

Nem lenne teljes a kép, ha nem beszélnénk az esetlegesen várható negatív dolgokról is, hiszen ezek is az életünk részei. 2017-ben például sokan kapnak jelzést (pl. egy hirtelen bekövetkező betegség képében), hogy sokkal jobban oda kell figyelniük az egészségükre.

– Sajnos a munkájukat is sokan elveszítik majd. Ők új szakmák megtanulásával azonban ismét az érvényesülés útjára lépnek, tehát nyitottnak, kreatívnak kell lenni. Pénzük is azoknak lesz jövőre, akik mernek lépni, új dolgokba fogni. Általános, számottevő anyagi felemelkedésre azonban nem számíthatunk: a minimálbér hiába emelkedik, éppen ezért maradnak majd rendkívül sokan munka nélkül az országban... Csak az igazán szegény rétegek érzik meg, hogy a helyzetük valamivel jobb. A középréteg nem, mert közben az árak is emelkednek majd.

Nyár elején sajnálatos összeomlás-közeli helyzet várható a magyar egészségügyben, mondja médiumunk. Pozitív, hogy a kormány végre reagál a folyamatokra és ezúttal érdemi beavatkozással – például munkaerő-átcsoportosítással – elejét veszi a teljes káosznak. Az egészségügyben új alapokat, stabilitást kell építeni tehát. Sokakat érdeklő téma a migráció is.

– Tavasszal és nyár elején a migráció már akkora káoszt okoz majd Európában, hogy az Európai Unió most már tényleg kénytelen drasztikusan beavatkozni. Szerencsére Magyarország továbbra is biztonságos hely lesz, elkerüli a terrorizmus. Hazánk szemlélője marad az eseményeknek, azonban az emberek ettől még bizonytalanságot élnek meg. A kormány várhatóan itt is érdemi intézkedéseket tesz a honi közbiztonság fokozásáért. Németországban, Angliában és egy tőlünk északabbra fekvő nagyvárosban – talán Prágában – viszont még várhatóak további terrorcselekmények...

Ha az USA felé tekintünk, az elnökválasztás eredménye immár kézzelfogható ellentétekben ütközik ki. A feltámadó zavargások közben az ország azonban elveszíti világhatalmi pozícióját. Nem így Oroszország, amely még jobban megerősödik 2017-ben.

A belpolitikai helyzet  nem változik, ahogy az ellenérdekű felek taktikája sem: az egymásra mutogatás folytatódik, ám ebből nem következik változás.

– Székesfehérváron jó lesz élni, megerősödik a város. Itt kevesebb lesz a munkanélküli, a nyelvtudással rendelkező emberek pedig biztosan elhelyezkednek a szintén megerősödő kulturális-turisztikai életnek köszönhetően. Az emberek az összefogás erejére támaszkodnak, nem csak 2017-ben, de még utána is. Most lesz az az év, hogy amit akarunk, meg tudjuk venni, ha utazni szeretnénk, összejön az utazás – magyarázza a médium. – Negatív dolgokat azok tapasztalhatnak meg, akik túlságosan gőgőssé, magabiztossá válnak a felemelkedés során. Őket betegségek formájában figyelmezteti majd a sors – ahogy a változástól félő, lépni nem merő embereket is. Olyasmire érdemes itt gondolni, hogy akár egy komoly betegség is elérheti azt, aki például nem vállal be egy átképzést, vagy új ismeretek megtanulását a továbblépés érdekében.

2016-ban, mint említettük már, sokan hunytak el. Az úgynevezett első generációs emberek közül továbbra is sokan távoznak, a karma szerint ők már igen sok leszületést megéltek, kiszabott idejüket letöltötték, magyarázza médiumunk. Az új évben, főleg annak közepétől azonban nagy létszámban születnek meg  az új generáció, a zafírnemzetség emberei. Ők tulajdonképpen a fénymunkások szakmunkásai, rendkívül intelligens lények, s azért jönnek, hogy teremtsenek. Ők azok a kisbabák, akik most még a mamájuk pocakjában vannak, de hamarosan a világra jönnek.

A párkapcsolatok terén is kedvező folyamatokra számíthatunk.

– Sok magányos ember 2017-ben végre megtalálhatja a társát, akár a végleges társát is – mondja Adorján Gyöngyi. A pozitív változásokra egyébként nem is kell sokat várnunk, akár már január 1-jétől megtapasztalhatjuk a küzdő szellemű Kakas esztendő jó oldalait. Igaz, nem szerencsés állat a mi kakasunk, tehát például szerencsejátékkal érvényesülni a következő évben nem nagyon lesz érdemes. De ez a törekvő, a szerencsét mégiscsak kikaparó jegy nagyban segít majd megvalósítani a terveinket és vágyainkat. Ha tartunk egy számvetést és a hátra lévő napokban még a minket az érvényesülésben visszatartó negatív érzésekről és hiedelmektől is megszabadulunk, a legmerészebb álmaink is teljesülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!