Hírek

2016.11.30. 18:45

A legnépszerűbb receptek közül válogattunk

Ismét szakácskönyveket adtunk át szerkesztőségünkben: leghűségesebb receptbeküldőink ezúttal a Családi ételek könyvét tehetik a polcukra.

Buthy Lilla

Az ezüstös csillogásba, ünnepi fénybe öltözött Családi ételek könyve, a Pannon Lapok Társasága sorozatának huszadik, jubileumi szakácskönyve. Most receptverseny nélkül, az eddigi könyvek legnépszerűbb receptjeiből készítettünk válogatást. Ezúttal is tiszteletpéldánnyal leptük meg azokat az olvasóinkat, akiknek receptjei ebbe a különleges könyvbe is bekerültek. A nap minden étkezéséhez találunk a válogatásban ötleteket, melyeket gyönyörű képekkel illusztráltunk. Közkívánatra kötetünk legtöbb receptje az édesszájú családtagoknak kedvez: a desszerteknek jutott a legtöbb hely, ebben a fejezetben ínycsiklandó apró- és házi sütemények, torták, hideg poharas desszertek, pudingok találhatók, minden alkalomra. Szerettünk volna segíteni az ünnepi készülődésben is, így karácsonyi receptek közül is válogathatnak az olvasók.

A képen szerzőink közül néhányan: Simon Antalné, Borostyán Ibolya, Mihályiné Biczi Teréz, Baricza Tiborné és Mezei Istvánné

Nemcsak a hétköznapokhoz nyújt tehát segítséget legújabb, huszadik szakácskönyvünk. Ahhoz is, komoly inspirációt jelenthet a gyűjtemény, hogy mi kerüljön az ünnepi asztalra. A receptkönyvben szinte minden alkalomra találunk ötleteket, legyen az egy egyszerű vasárnapi ebéd, vagy egy hétköznapi reggeli.


Családi ételek könyve: ez a címe legújabb szakácskönyvünknek. A cím azért is találó, mert maguk a receptbeküldők is olyanok már, mint egy nagy család. Régi jó ismerősként köszöntik egymást időről időre szerkesztőségünkben, amikor átadjuk a receptkönyvek tiszteletpéldányait. Ők az elit főzőklubunk tagjai, akik az eddig megjelent húsz tematikus kötetünk nagy többségében publikálták receptjeiket.

A PLT-s szakácskönyvek szerzői a legújabb, jubileumi kiadványunkat is feltehetik a polcukra
Fotók: Molnár Artúr

Mihályiné Biczi Teréz a két évvel ezelőtt megjelent karácsonyi receptkönyvből sütötte meg a kakaós-mézeskalács sütijét, ezzel kínálta meg az átadóra érkezőket. Teréznek ez már a tizenharmadik PLT-s szakácskönyve, éppen a 65. születésnapján kapta a telefont, hogy receptje bekerült a válogatáskötetünkbe. Borostyán Ibolya talán csak két kötetben nem találja meg receptjét, ő is egy a leghűségesebb – általunk csak külsős munkatársakként emlegetett – receptbeküldők közül. Ő túrós-sajtos ropogtatnivalóval kedveskedett nekünk és a klub többi tagjának az ünnepi kiadvány átadóján.

Baricza Tibornénak egy joghurtos-sós kifli medvehagymával spékelt és egy poharas, rakott puding receptje is megjelent a kiadványban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!