Hírek

2016.11.16. 17:15

A fenntartó a nagy terhelésnek kitett Mészáros utcát tavasszal felújítja

Dunaföldvár - Mint lapunkban már beszámoltunk, a dunaföldvári Beszédes József Duna-híd és az 52-es utat összekötő híd, azaz a Duna utca feletti átkelő javítása október 24-én elkezdődött.

L. Mészáros Irma

Emiatt útlezárás van a körforgalomtól a híd felé vezető szakaszon, a Duna-híd forgalmát a város felé terelik. Természetesen az ellenkező irányból is ugyanott halad. A Sóház utca rövid szakaszán jelzőlámpa irányítja a haladást. A nagyszámú gépjármű, köztük a rengeteg kamion a Sóház utcán hajt le a hídról, és a városközpontban a Béke téren a lámpánál kell balra kanyarodniuk a Mészáros utcába. A városlakók közül többen felvetették a kérdést, miért nem egyenesen a Paksi utcán vezetik a forgalmat a 6-os számú út felé.


Most a Béke téri városközponton keresztül haladnak a kamionok is, jelenleg ezen a kereszteződésen át lehet a hídra fel és lehajtani Fotó: L. Mészáros Irma

Kérdésünkre Velkei Lilla, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője azt a választ adta, hogy a városi közlekedés kialakult ritmusát nem akarták felborítani. Az egyenes átvezetés nagy belső forgalmat generált volna, hosszabb városi útszakaszt terhelt volna több konfliktushelyzettel. De hozzátette, fontos szempont volt az is, hogy az útdíjköteles forgalmat vissza kell vezetni az 52-es út felett telepített fix ellenőrző portálhoz.

A város közösségi oldalán a hozzászólók szóvá tették, hogy a Mészáros utca jelenleg is elég rossz állapotban van, s az óriási kamionforgalom tovább rontja majd. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az önkormányzattal kötött megállapodásban kötelezettséget vállalt arra, hogy a Mészáros utca burkolatát a következő tavasszal felújítják - nyugtatta meg a lakosságot az osztályvezető, s ezt Lajkó Andor, polgármesteri hivatal városfejlesztési és műszaki irodájának vezetője is megerősítette.

A felújítási és javítási munkák végzése nagyon aktuális volt. Az egy évtizede átadott híd aszfaltburkolata, vasbeton pályalemez szigetelése, dilatációs szerkezete tönkrement, az aszfaltszerkezete rendkívül mértékben leromlott, s a kátyúsodások miatt balesetveszélyessé vált.

- Most a híd szigetelésének és burkolatának felújításán kívül a vízelvezetési rendszert is átépítik - nyilatkozta Velkei Lilla. A munkák a tervezett ütemben, időarányosan jól haladnak, a kivitelező a vállalt november 25-i, jövő hét pénteki befejezési határidőt tartani tudja.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!