Hírek

2014.12.19. 18:10

Vörös Zsuzsa Székesfehérváron ad életet gyermekének

Február elejére várja első babáját Vörös Zsuzsa, olimpiai bajnok öttusázó, az Alba Volán SC öttusa szakosztályának igazgatója. Szerelmével nyolc éve alkotnak egy párt, és már nagyon készülnek kisfiúk érkezésére. Vörös Zsuzsa csodálatos, örömtől sugárzó kismama, és tele van energiával.

Buthy Lilla

- A szerelmi történeteknek van egy origója, amikor egy férfi és egy nő találkozik.

- Mi Szilvásváradon, egy kutyakiállításon láttuk meg egymást először. A párom egyébként szegedi, és ez a kis városka azóta is kedves a szívünknek, újra és újra felkeressük. Lassan nyolc éve vagyunk együtt, mondhatni távkapcsolatban, de természetesen amennyi időt csak lehet, együtt töltünk. A munkánk ugyan más városhoz köt, de most van egy sokkal erősebb kapocs ennél, hiszen február elejére várjuk az első babánk érkezését. Reméljük, semmi nem fogja siettetni.

- Régóta szerettek volna kisbabát?

- Igen, de nem sürgettük. Harmincnyolc éves leszek, a párom negyven, így persze egyre inkább erősödött bennünk az érzés, hogy már mindenképpen jó lenne. Szerintem a lehető legjobbkor jött mindkettőnk életében.

Vörös Zsuzsa mosolygós és boldog kismamaként mesélt nekünk a babavárós időszak szépségeiről

- Hogy érzi magát várandós kismamaként?

- Élem az életem, hála az égnek, nincsenek olyan problémáim, amelyek ágyhoz kötnének. Abba biztos, hogy beleőrülnék. A szakosztály körül is mindig van feladat, utazgatok Székesfehérvár és Szeged között, aktívan élek továbbra is. A kisgyermekes ismerőseim figyelmeztettek már, hogy a baba még nálam is aktívabb lesz, úgyhogy ideje lenne kicsit visszavennem. Úgy tervezem, hogy a 36. hét környékén már tényleg jobban odafigyelek magamra. Persze, eddig sem csináltam olyan dolgot, ami ártana. Már nagyon várjuk őt, és persze első baba lévén, izgulunk is.

- Az első időszakban nem jelent majd gondot a távkapcsolat?

- Székesfehérváron fogok szülni, majd a külső körülmények miatt egyből lemegyek Szegedre. Kétlakiak leszünk, de az első pár hónapban oda rendezkedünk be. Így a párom sem marad le semmiről, együtt lesz a család.

- Vannak azért jelei, hogy ez tényleg más állapot?

- Igen, fázós lettem. Mindenki azt mondta, milyen jó, hogy télen vagyok terhes, mert egy szál kis kabátban kibírom majd. De már nyáron is mindig betakaróztam, a párom meg furcsállta, hogy mi történik itt. A durvább rosszullétek szerencsére elkerültek, a hányingerek miatt azért volt, hogy erőltetni kellett az étkezéseket. Apróbb dolog, de a fantát és a rizst nagyon szerettem, most egyiket se bírom.

- Minden nő elképzeli szerintem a nagy pillanatot, amikor a párja tudtára adja a nagy hírt. Önöknél hogy zajlott?

- Nagyon furcsa volt. Nálunk nem volt jelzésértékű kiscipő, kisruha. Nem sikerült túl romantikusra. Tulajdonképpen a párom szólt rám, hogy nem kellene vásárolni egy tesztet? Végül is együtt voltunk a nagy pillanatnál. Amikor láttuk, hogy pozitív, hirtelen nem is tudtam melyik az erősebb, a meglepettség, vagy az örömünk. A családunk és a barátaink is megkönnyezték a hírt.

- Tervezik, hogy összeházasodnak?

- Nekünk így most jó. Ha eljön az ideje az eljegyzésnek, akkor szeretném, ha ennél azért romantikusabban történne (nevet). Ahogy megismertem a párom, nagyon jó apuka lesz, imádni fogja a kisfiát. Teljes mértékben megbízom benne, számomra József a nagy ő. Amikor ő is úgy gondolja, hogy készen áll rá, úgyis megtörténik.

- Eldöntötték már, mi lesz a kisfiú neve?

- Igen, Áron József. Egyébként én meg voltam róla győződve, hogy kislányunk lesz: édesanyámék öten vannak lányok testvérek, nekem is húgom van. Mondtam is a páromnak, ne számítson kisfiúra, ő pedig biztos volt az ellenkezőjében. Már az első pillanatokban, amikor még nem is tudhattuk a baba nemét, kaptuk a névötleteket. Mi meg az összesre rávágtuk, hogy nem. Aztán egyszercsak egy barátnőmtől meghallottuk, hogy Áron, és ez rögtön megtetszett nekünk. Viszont a családi hagyományokat is szerettük volna követni ezért a második név.

- Milyen érzés, hogy ez az utolsó karácsonyuk kettesben? Jövőre már családként bontogatják az ajándékokat.

- Jövő ilyenkor talán már jár is a kisfiúnk, 11 hónaposan. Még nem igazán gondoltunk bele, de biztos, hogy karácsonykor nem csak a mi szánkból, de a rokonoktól is elhangzik majd. Már nagyon készülünk, megvannak már a kis ruhák, a felszerelések, és nagyon valószínű, hogy idén mindenkitől valami babaholmi kerül a karácsonyfánk alá.

- Áronnak lesz kistestvére?

- Eltelt jó pár év, mire Áron összejött. Ha a sors úgy adja, hogy lesz tesója, nagyon fogunk neki örülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!