Hírek

2017.05.17. 17:34

A magyar álláspontot csak a többség legitimálhatja

Soltész Miklós államtitkár és Tessely Zoltán képviselő tartott lakossági fórumot Alcsútdobozon a választókerület több településéről érkezőknek a nemzeti konzultáció témáiban.

Zsohár Melinda

Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és Tessely Zoltán képviselő leszögezték: a nemzeti konzultációs kérdőívek visszaküldésével az állampolgárok a jövő legfontosabb kérdéseiben foglalnak állást. A rezsicsökkentés, az adótörvényeknek a családtámogatás irányába történő változtatása és a magyar migrációs politika legitimálása az állampolgárok kezében van.

Soltész Miklós szót ejtett a vallás tárgykörében, a  kereszténység és a  muszlimok társadalmi-kulturális vonatkozásában.

Adatokkal, tényekkel és konkrét példákkal szolgáltak a migrációs problémákról, s elmondták, miként támogatja a magyar kormány – többek közt a Hungarian Help és egyéb szervezetek közreműködésével – a veszélyben élő embereket. A háború sújtotta országokban, s a keresztény közösségekben életveszélyben élőknek nyújtanak segítő kezet, elutasítják a félrevezető híreket. Európa képtelen befogadni az előrejelzések szerinti hatalmas áradatot, ez irreális terv bizonyos körök részéről, önbecsapás elhinni, hogy ez megoldás. A magyar álláspont a reális és hosszú távú megoldást keresi, s Európa józan országaitól keresztény szempontból is elfogadható közös gondolkodást és cselekvést szorgalmaz – foglalta össze a két politikus mondandóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!