Hírek

2015.07.26. 15:17

Az ország minden tájáról érkeztek zenészek a dalos találkozóra

Székesfehérvár - Szombaton is folytatódott a kétnapos 41. Országos Dalos Találkozó, ami a versenyprogram után gálaműsorral zárult.

Buthy Lilla

Kizárólag magyar nyelven szólaltak meg a dalok a 41. ODT-n
Fotó: Molnár Artúr

A magyar dalnak nincsen párja, és a mahagóni gitár illatába is bele lehet szeretni. Ez a két megállapítás mindenképp bizonyosságot nyert szombaton a laikus közönség számára is. Várhelyi Zoltán, szervező elmondta, nosztalgiázni jöttek a Szabadművelődés Házába, hiszen 1974-ben indult Fehérváron a dalos műfaj, és 25 évig itt rendezték meg a találkozót. Hat évig Gödöllő adott otthont a rendezvénynek, 2006-ban pedig Szombathelyen élesztették újjá a fesztivált két év szünet után, majd leköltöztek Hosszúperesztegre. A 42. ODT-t is Fehérváron szeretnék megrendezni. A 41. ODT-n a huszonnyolc fellépő közül különdíjat Rauscher Géza, fődíjat pedig Tóth Levente kapott, harmadik lett Varga Dóra, második helyezést ért el Juhász Tamás, a képzeletbeli dobogó legfelső fokára pedig Mülhauser Martina állhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!