Hírek

2016.12.01. 11:11

A megye támogatja az ’56-os szervezetet

Irodai eszközök használatba adásával támogatja a megyei közgyűlés az „1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége” Fejér megyei szervezetét.

B. Kiss László

Felemelő és nem mindennapos élményt jelentett számára, hogy együtt teázhatott   reggel a dolgozószobájában egy ’56-os hőssel – ezekkel a szavakkal kezdte mondandóját Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón, ahol arról számolt be, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat számítástechnikai eszközök – lap-top, nyomtató, fax készülék – használatba adásával támogatja az „1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége” Fejér megyei szervezetét.

A gesztust szimbolizáló laptopot Sinka Jenő vette át Molnár Krisztiántól Fotó: Koppán Viktor

A gesztust szimbolizáló lap-topot Sinka Jenő, a megyei szervezet elnöke vette át.

Az „1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége” Fejér megyei szervezete a kommunista diktatúra számos üldözöttjét tömöríti. Tevékenységéhez tartozik a történtek dokumentálása, illetve  kiállítások, előadások szervezése, melyek révén a fiatalokat is igyekeznek megismertetni a diktatúra időszakával, illetve az 1956-os forradalom és szabadságharccal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!