Hírek

2016.07.01. 13:13

A mezőn szétszórva találták meg a többszáz levelet: kirúgták a két postást

A mezőn kiszórva találták meg a leveleket az Oraviciai, Mezei utcák környékén. A Magyar Postától megtudtuk, két kézbesítővel valóban gondjuk volt Maroshegyen, de helyettük már újak dolgoznak.

Házi Péter

Számos hozzászólás érkezett cikkünkhöz, amely arról szólt, hogy olvasónk – állítása szerint – nem kapott értesítést egy fontos bírósági ítéletről, így nem tudott az ellen fellebbezni, ezért úgy érzi, többszázezer forinttól esett el a kézbesítő hibájából. Bolla István szerint könnyen lehet, hogy azért nem kapta meg az értesítést, mert állítólag a helyi postás eltüzelte a leveleket. Nos, a posta akkori érdeklődésünkre cáfolta, hogy ilyen történt volna, ám írásunkhoz több hozzászólás érkezett, amelyek szerint több esetben a mezőn kiszórva találtak leveleket. Az Oravicai, a Mezei és a Nagyszebeni utcákból jelezték ezt, de az Orsovai, Vízaknai, Szörényi utcában is vagy kétszáz számlaértesítőt nem kaptak meg az ott lakók a hozzászólások szerint. Olyan hozzászólás is érkezett, hogy a régi kézbesítővel sok maroshegyinek gyűlt meg a baja, telefonszámlákat, hulladékszállítási számlákat, áramdíj csekkeket sem kaptak meg sokan. Egy ideje azonban úgy tűnik, új postás van, aki a lakók megelégedésére végzi a munkáját: „Üzenem a posta vezetőjének, ne cáfoljon, .... rendszeresen nem kaptam meg én sem a leveleket. Az új postásunkat ismerem és imádom, szegény ő kér sűrűn elnézést és bocsánatot az elszenvedett időszak miatt a vezetőség helyett!” – fogalmazott az egyik kommentíró.

Nem szabad általánosítani, a postások túlnyomó része lelkiismeretesen végzi a munkáját, de ha csak egyikőjük nem teljesíti jól a munkáját, az mindig nagy elégedetlenséget vált ki

Ismételten megkerestük a Magyar Posta Zrt-t, mi a véleményük a történtekről, illetve tudnak-e arról, hogy levelek tűntek el. Apáti-Tóth Kata szóvivő válaszában ismét kitért arra, nincs információjuk olyan esetről, hogy bármely postás kolléga elégette volna a rá bízott küldeményeket.

Az általunk említett székesfehérvári kézbesítő járásban azonban sajnos az elmúlt hónapokban valóban volt két olyan kolléga, akik nem az előírásoknak megfelelően végezték munkájukat. Amikor a Magyar Posta mint munkáltató ezt tapasztalta, „a szabályoknak megfelelően járt el, és azonnal megtette a szükséges intézkedéseket, továbbá gondoskodott az érintett kézbesítőjárásban új kézbesítő kolléga biztosításáról.” – tudtuk meg. A szóvivő szerint ugyanakkor azt is látni kell, hogy a magyar munkaerőpiacra általánosságban jellemző tendenciák a postára is vonatkoznak: „Gondolom, hogy Önökhöz is eljutnak más, jelentős humánerőforrást foglalkoztató vállalat részéről olyan jelzések, hogy a fővárosban és környékén, illetve a nyugat-magyarországi területen bizonyos munkakörök esetében munkaerőhiánnyal kell szembesülniük, nincs ezzel másként a Magyar Posta sem. Ennek kezelésén természetesen folyamatosan dolgozunk és megteszünk mindent annak érdekében, hogy ezt minimalizáljuk.” – hangsúlyozta Apáti-Tóth Kata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!