Hírek

2013.08.01. 14:03

A móri lány meghódította Európát

Egy móri lány, Kínál Tímea a Miss Deaf Hungary 2013 szépségverseny első helyezettjeként jogot nyert, hogy Prágában a siketek európai szépségversenyén hazánkat képviselje. A nemzetközi zsűri a legszebbnek járó címmel jutalmazta, így Tímea lett Európai siket szépségkirálynője, nemrégiben pedig a Miss Középiskola Szépségverseny harmadik helyezettje. Tímeának nagy álma valósult meg, hagyományos szépségversenyen, halló lányok között mérettette meg magát.

Miskei Anita

Az idén negyedik éve rendezték meg Budapesten a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel téren a Miss Középiskola Szépségversenyt, mely nem várt izgalmakat hozott - árulta el a versenyigazgató, Lippai Gyula Krisztián. A verseny délelőtti elődöntőjét késéssel tudták csak megkezdeni, ugyanis a  rendezvény reggelén a törökszentmiklósi vasútállomás átépítésének földmunkálatai során egy bombának látszó tárgyat találtak. Így a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon jelentős 60-80 perces késéssel közlekedtek a vonatok. A közlekedés miatt később érkező lányoknak az elődöntőjére így 13 óra után kerülhetett csak sor, ami tovább fokozta a fiatal szépségek izgalmát, lámpalázát.

Ráadásul a zsűri tagjai között volt Éliás Gyula Sr műsorvezető és DJ, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Szalai Evelin, a Miss Középiskola Szépségverseny 2012 első helyezettje,  Fehérvári Tímea táncpedagógus, Bacskó Levente tűzbonsai alkotóművész, Biró János, Baronits Gábor színész, Sydney Van den Bosch, a tavalyi Miss Középiskola különdíjasa, a Szépségkirálynő 2013 döntőse. Az értékelésben részt vett Salamon Dia fitness modell, Gelencsér Tímea modell, Ádám Alexandra Miss Deaf Hungary 2011, valamint a versenyigazgató és fotós, Lippai Gyula Krisztián.

A szőke szépség, a móri Kínál Tímea a Miss Középiskola Szépségverseny harmadik helyezettje lett (Fotók: Szántai Tamás, Lippai Gyula Krisztián)

- A döntőben a zsűri által legszebbnek ítélt 12 lány estélyi és alkalmi ruhában vonult fel a színpadra – mondta Lippai Gyula Krisztián, hozzátette, a bevonulása előtt egy perces megemlékezést tartottak Hajner Vivien, a Miss Középiskola Szépségverseny 2012 évi döntősének emlékére, aki 18 évesen tavaly novemberben autóbalesetben veszítette életét.

- A szomorú pillanatok mellett a szépségek sikerét, boldogságát együtt éltük át. A felvonuló hölgyek ugyanis elkápráztatták a zsűrit. A verseny egyik különlegességét pedig éppen a harmadik helyezett, Kínál Tímea szereplése adta. A móri születésű siket szépség hat hónaposan veszítette el hallását egy félrekezelt fülgyulladás következtében. Azt is elárulta magáról, hogy divattervező szeretne lenni, édesanyjához hasonlóan varrónőnek tanul – tette hozzá a versenyigazgató.

Kínál Tímeának egyébként célja volt, hogy egy hagyományos szépségversenyen, halló lányok között mérettesse meg magát.

- Versenyünk harmadik helyezettje, Kínál Tímea a Miss Deaf Hungary 2013 szépségverseny első helyezettjeként jogot nyert, hogy Prágában a siketek világ szépségversenyén képviselje hazánkat. A nemzetközi zsűri Európa legszebb siket lánya címmel díjazta. Timi a Miss Középiskola Szépségversenyen hallókkal együtt lépett a színpadra, és mutatta meg szépségét. A zsűrivel való kommunikációnál, bemutatkozásnál Mázló Tímea segített a jelnyelv fordításával – tette hozzá Lippai Gyula Krisztián.

A verseny első helyezettje egyébként a nagyrédei Bakos Cintia lett, a másodiknak a Besnyőtelekről érkező Csőre Cintián választották meg. A harmadik lett a móri Kínál Tímea. Az idei versenyben a királynő mellett hercegnőt is koronáztak, melyet a fiatalabb középiskolás döntős lányok közül Hajas Imelda nyert el, míg a közönségdíjat Kelemen Friderika vihette haza. A különdíjas pedig Zakariás Csilla és Juhász Enikő lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!