Hírek

2017.05.25. 09:15

A Nemes Nagy kollégium csapata nyert "A mi kincsesládánk" hungarikum versenyen

Budapest - A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének támogatására kiírt pályázatát követve valamennyi honi megye és minden résztvevő határon túli terület is külön versenyt szervezett a céllal, hogy a fiatalokat bevonja a hungarikumok megőrzésébe, gyűjtésébe, megismerésébe.

Kocsis Noémi

A Fejér Megyei Önkormányzat „A mi kincsesládánk” címmel hirdetett a Fejér megyei értékek és hungarikumok megismerését célzó vetélkedőt - áll az erről szóló sajtóközleményben.

A többkörös vetélkedő nemzeti elődöntőjét április 21-én rendezték a Lakiteleki Népfőiskolán. Ide minden megyéből egy általános iskolás és egy középiskolás csapat érkezett és képviselte saját megyéjét, rajtuk kívül felvidéki, kárpátaljai, erdélyi és vajdasági csapatok is érkeztek. A többkörös vetélkedő utolsó fordulóját május 19-én rendezték meg a Parlament Vadász-termében, itt már a legjobb hét általános iskolás és a legjobb hat középiskolás csapat versengett egymással.

A Kárpát-medencei értékőrző vetélkedőn a középiskolások között „A mi kincsesládánk” megyei vetélkedő I. helyezettje, a székesfehérvári Nemes Nagy Ágnes Kollégium csapata ( Rudolf Rebeka, Orova Gréta, Huszár Olívia, Nyevrikel Márta - felkészítő tanáruk: Angeli Marianna) került ki győztesen. A csapat kétnapos hungarikum-kirándulást nyert.

(A kép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!