Hírek

2016.12.02. 19:25

Zsebesek az adventi forgatagban: a pénztárcánkra fáj a foguk

Adventkor a zsebtolvajok is aktivizálják magukat, a tömegben megbújva vadásznak az értékeinkre. Azért, hogy ne történjen baj, sok óvintézkedést tehetünk. A rendőrök és a közterület-felügyelők pedig közösen teljesítenek szolgálatot.

Buthy Lilla

A bevásárlóközpontok környéke, a piacok, adventi vásárok és a tömegközlekedési eszközök: ezek azok a frekventált helyek, ahol a zsebtolvajokra a leginkább számítani lehet az ünnepi időszakban. Ilyenkor aktivizálódnak az alkalmi tolvajok is, kihasználva, hogy az emberek önfeledtebbek, figyelmetlenebbek.

Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak önkéntes segítségével, preventív jellegű tájékoztató prospektusokat osztanak
Fotó: Molnár Artúr

- Amit nem lehet elégszer hangsúlyozni, olyan helyre tegyük telefonunkat, a kocsink indítókulcsát, pénztárcánkat, ahol a tolvajok akkor sem férhetnek hozzá, ha esetleg a karácsonyi forgatagban elkalandozna a figyelmünk. Például a farzsebünk helyett a kabátunk belső zsebébe. Ügyeljünk arra, hogy táskánk mindig zárva legyen, és ne legfelül tartsuk benne a pénztárcánkat. Az autónkban se hagyjunk elől értékeket, a csomagjainkat tegyük be inkább a csomagtartóba, a kocsit mindig zárjuk be - tanácsolta Nyirádi Zoltán rendőr főtörzszászlós. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság rendőrei jelen vannak a karácsonyi vásárban, odafigyelnek az állampolgárokra és a gyanús személyekre is. A rendőrök és a közterület-felügyelet munkatársai az adventi időszakban közösen teljesítenek szolgálatot, fokozott figyelmet fordítva a már említett nagy forgalmú közterületek, vásárok, bevásárlóközpontok környékére. Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak önkéntes segítségével pedig preventív jellegű tájékoztató prospektusokat osztanak ki a karácsonyi forgatagba kilátogatóknak.

- A diákok tizenegyedikesek, és önkéntesen vállalták ezt a feladatot. Láthatósági mellényt viselnek, bűnmegelőzés felirattal. Vannak közöttük ifjú polgárőrök is. Ebben a témában már kellően jártasak, így hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal tudnak szolgálni az állampolgároknak - tette hozzá Vörös Ferencné alezredes, bűnmegelőzési kiemelt főelőadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!