Hírek

2016.10.28. 09:44

A Petőfi-parkból szinte teljesen eltűntek a hajléktalanok

Székesfehérvár - A szakemberek szerint a hideg és a közterület felügyelet, illetve a Kríziskezelő Központ munkatársainak is köszönhető, hogy kevesebb hajléktalan tölti mindennapjait a parkokban.

Sebestyén Lilla

A Petőfi-, a Várfal-park és  a Fórum tér mind olyan helyek, melyeket az emberek egy jó része nyáron inkább nagy ívben elkerül. A bokrok között ugyanis hajléktalanok végzik a dolgukat, ott alszanak, a parkok padjain italoznak, pihennek napközben. Szeptemberben ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót a Városgondnokság, a közterület felügyelet és a Kríziskezelő Központ munkatársai, akik a helyszínen abban is megegyeztek, hogy közös erővel próbálják meg kezelni ezt a helyzetet.

Keresztes Gábor, a Városgondnokság köztisztasági művezetője elmondta lapunknak, az elmúlt időszakban jóval kevesebb bejelentés érkezik hozzájuk.

- A Petőfi-parkban szinte teljesen megszűnt a probléma, - köszönhetően a folyamatos jelenlétnek, a növényzet visszametszésének és a hidegnek -, a Fórum téren is hasonló a helyzet, azonban a Várfal-parkot - mivel az egy védettebb hely - továbbra is sok hajléktalan használja menedékként - mondta el Gábor, aki azt is hozzátette: ahonnan viszont sok bejelentés érkezik, az a Vízivárosi lakótelep, de ott is egyetlen hajléktalan után kell takarítani.

Zsabka Attila, a Kríziskezelő Központ vezetője is elmondta, az utcai szolgálat munkatársai folyamatosan kint vannak, és az ő tapasztalatuk is az, hogy a probléma mérséklődik, ahogy hidegebb lesz az idő.

- Egyre többen jönnek be hozzánk is, november elsejétől megnyitjuk az időszakos éjjeli menedékhelyet, - mely egészen április 30-ig nem is zár be - és Mindenszentek után a teajárat is beindul. Utóbbival azokat próbáljuk meg segíteni, akik az utcán ragadtak. A munkatársak meleg teát, szendvicset és olykor takarót, gyógyszert és gyertyát visznek a fedél nélkül élőknek - mondta el a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!