Hírek

2017.05.24. 15:18

A rácalmási Médiahuszárok képviselik idén Fejér megyét a döntőn

A LADIK médiavetélkedő Fejér megyei döntőjén eldőlt, kik képviselik megyénket a régiós megmérettetésen.

S. Töttő Rita

Öt csapat versengett idén is a Pannon Lapok Társasága Lapot a Diákoknak! című médiavetélkedőjének Fejér megyei döntőjén. A szerdai megmérettetésre izgatottan és kíváncsian érkeztek a Móri leánykák, a Csillámkacsák, a Pipacsok, a Szívecskék és a Médiahuszárok – akik a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségében versenghettek a további helyezésekért és ajándékokért. A móri  Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolából, a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnáziumból és a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolából érkező 7.-8. osztályosok és kísérő tanáraik komoly előszűrés után jutottak be a megyei döntőbe: első körben egy médiatotót kellett kitölteniük, majd pedig egy feladatlap beküldésével nyerhettek belépőt a következő szintre. A csapatokat ezúttal is megizzasztotta az értő és néhol szigorúbb, máskor engedékenyebb zsűri: Bokros Judit, Szanyi-Nagy Judit és Szupkai Gábor újságírók.

Az ötfős csapatok mindegyike ügyesen vette az akadályokat, a végeredménynél épp ezért előfordult, hogy fél ponton múlt az eredmény.

 

Évtizedes múltra tekinthet vissza a Lapot a Diákoknak! médiavetélkedő, azaz a LADIK, amelyen számos Fejér megyei általános iskolás csapat vett  részt az elmúlt években. Idén is volt miért küzdeniük a Fejér megyei döntőbe jutott csapatoknak: a dobogósok 10, 20 és 30 ezer forintos ajándékutalványokat nyertek, a  kislődi  régiós döntőn, a Bakonyi Kalandparkban pedig  az első helyezett komoly nyereményre számíthat.

A fiatalok betekintést nyerhettek az újságírás rejtelmeibe, felmértük, felismerik-e a mai közéleti személyiségeket, tudják-e, „mi fán terem" az interjúkészítés, de kiderült az is, ők honnan szereznének híreket, ha egy helyi lap újságírójaként kellene ezt megtenniük: volt, aki ismerősök révén, más közösségi oldalakról vagy éppen eseményeken gyűjtenének információkat. Volt csapat, akinek anyósfesztiválról kellett tudósítania, másnak kutyakozmetikus képzésről vagy  kakasviadalról, hogy a belvárosi nagyvadakról már ne is beszéljünk... Szóval téma és megoldandó feladat akadt bőven, melynek köszönhetően a dobogóról ugyan lemaradt a sárbogárdi Szívecskék és a Csillámkacsák csapata, de csak éppen hogy... A harmadik helyezett a Pipacsok csapata lett, szintén Sárbogárdról, a második a Móri leánykák, az első helyezést pedig a rácalmási Médiahuszárok szerezték meg.  Az idei nyertesek felkészítőtanára, Farkas Kálmán nem először hozott már csapatot a megmérettetésre s mára beérett az erőfeszítése: Fodor Gréta, Deák Adrienn, Kara Róbert, Vincze-Hajnal Blanka, és Wiedermann Csenge készülhet a következő versenyre! Szurkolunk nekik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!