Hírek

2017.06.08. 13:13

A régiek tüzeket gyújtottak, a maiak sötétben tekernek

Velencei-tó - Az év legrövidebb éjszakáján a nyári napfordulót ünnepeljük. Régen az emberek az ezen az estén gyújtott tüzekkel a Napot segítették a sötétséggel vívott küzdelmében.

Manapság nem feltétlenül a fellobbanó lángok teszik izgalmassá ezt az éjszakát. Érdekes programra invitálnak a Rollingfest aktivistái: az év legrövidebb éjszakáján guruló forgatagot szerveznek a Velencei-tó körül. Június 23-án, azaz Szent Ivánkor, egészen pontosan  20 óra 30 perctől a Velencei tó körüli kerékpárosút vízparti részeinél hívnak mindenkit egy fantasztikus közös éjszakai gurulásra, nézelődésre.

Miután 20.30-tól 20 óra 50-ig megcsodálták a naplementét, a Velencei-tó melletti kerékpárút vízparti részein, egy szabadon választott területen sötétedéskor (22 óra 10 perckor) jelképesen közösen átölelik majd a tavat és közbevilágítják pár percig a parton, különböző világító eszközökkel (telefonok vakuja, lámpák, görögtüzek, csillagszórók, természetesen a tűzvédelmi szabályokat betartva).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!