Hírek

2017.07.25. 19:20

A régit ötvözik az újjal Etyeken - Kényelmes romantikára vágynak a turisták

ETYEK Az évszázados pincék, a jó bor, a finom étkek kellő kényelemmel ötvözve válnak vonzóvá. Műszakiak, látványtervezők és hagyományőrzők illesztik össze a kívánalmakat.

Zsohár Melinda

Az etyeki pincék építészeti különlegessége megőrzendő érték, száz-százötven évet vészeltek át a község több pontján. A Pannónia Szíve turizmusfejlesztési koncepció első ütemének végéhez közeledvén tartottak lakossági fórumot a kivitelezők, hogy utoljára egyeztessék az elképzeléseket. Azonos akarat mentén alakul az Öreghegy, a Kecskegödör, a Körpincék igényes "komfortosítása". Igari Antal Fejér megyei főépítész megerősítette, a régi értékek és mai igények ötvözését tartották szem előtt mind a tervezők, mind a kivitelezők.

Az Újhegy-béli gasztrosétány kialakítása a befejezéshez közeledik, ünnepi avatására készülnek
Fotó: Sebők János

Környezetbe illő kis kockakő-burkolat, ízléses kandeláberek, a látványt rontó légvezetékek föld alá helyezése, pezsgősdugó formájú szemetesek, wifi-hálózat kiépítése, "zöld" karbantartás - számos feladatot az önkormányzat lát el, mondta Garaguly Tibor polgármester. Az Újhegy-béli gasztrosétány kialakítása a befejezéshez közeledik, ünnepi avatására készülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!