Hírek

2015.03.01. 18:15

Spirit of Hungary: a rettegett Horn-fok következik

Bluff - A hajójavítás után elhagyta az új-zélandi kikötővárost a Spirit of Hungary, a vitorlás így a Csendes-óceánon át útban van a Horn-fok felé.

Tihanyi Tamás

Február 24-én reggel érkezett meg a Spirit of Hungary Bluffba, és 26-án este a vitorlás már el is hagyta Új Zélandot: Fa Nándor és Conrad Colman három nappalt és két éjszakát tartózkodott a kikötőben, és ezalatt elvégezték a szükséges munkákat, így biztonságos hajóval indulhattak tovább a Horn-fok felé.

A felvétel még az új-zélandi kikötőben készült a hajósokról
Fotó: Spirit of Hungary

Nem várt egyszerűséggel oldódtak meg a gondjaim, az ipari környezet, az emberek hozzáértése és segítőszándéka igen hathatós támogatásnak bizonyult , írta Nándor a hajónaplóba. Kértem egy nagyobb kalapácsot, ott volt! Kértem egy közepes feszítővasat, ott volt! Kértem bármit, és szinte másodperceken belül ott volt! Erős oldalszélben emeltük ki a hajót, de mintha egy hajtogatott papírhajóval bántunk volna, olyan egyszerűséggel intézték a srácok.

Miközben a hajósok erejüket megfeszítve szereltek, egy Bluffban dolgozó magyar házaspár Jó napot, Spirit of Hungary! felkiáltás után felajánlotta a segítségét. A két férfinak nagyon hétköznapi, de nagyon fontos támogatást nyújtott Judit: kimosta a tengerészek bűzlő szennyesét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!