Hírek

2015.05.22. 15:22

A sebek végre begyógyulnak - Hamarosan visszaköltözhet otthonába a lepsényi család

Lepsény - Ferenc égési sebei már begyógyultak, de a házuk még nincs kész: éppen három hónappal ezelőtt borította lángba egy elektromos szikra a lepsényi otthont, amelyet hosszú évek munkájával tettek rendbe. Remélik, a jövő héten végre visszaköltözhetnek.

Házi Péter

- A negyvenötezer forintot érő emeletes gyermekágyra ötezret kaptunk, a szőnyeget, amelynek csak a széle perzselődött meg, mert össze volt tekerve, ugyancsak nevetséges összeggel akarja letudni a biztosító - Bognár Ferenc azt a listát mutatja, amelyen a biztosító számba vette a lepsényi családot ért kárt. Ferenc nem rejti véka alá, több pénzre számítottak, még a tűzben megsérült műszaki cikkeiket sem fizette ki a biztosító, azok most vannak vizsgálaton. Lassan három hónapja...

A nehézségek ellenére azonban most már végre látják kálváriájuk végét: a lepsényi ház új tetőszerkezete a napokban elkészült, hamarosan már a cserepek is visszakerülnek a helyükre.

Február végén egy éjszaka alatt odalett mindene Bognáréknak. Fotó: Házi Péter

- Nagyon sokan és sokat segítettek abban, hogy idáig eljutottunk, én most csak Németh Zoltán, Kiss Gábor és Gergő nevét emelném ki, mert ha elkezdeném hosszan sorolni, véletlenül biztosan kifelejtenék valakit. Volt, akitől ingyen kaptunk ablakot, vagy éppen homokot, sódert, a református lelkész keverte például a betont és nagyon sokan munkával segítettek, amit soha nem fogok tudni kellően megköszönni és meghálálni - mondja a tragédiáig Németországban dolgozó férfi, aki a történtek után úgy döntött, soha többé nem hagyja itt a családját, legyen szó bármilyen külföldi munkáról. Mivel kinti targoncás állását feladta, most éppen munkanélküliként próbál talpon maradni és rendbe tenni a házat. A Bognár család nagyon sok segítséget kapott a helyi, Sibo dobozüzemtől, hiszen az ő vendégházukban laknak azóta is. Ferenc fején egyébként már begyógyultak azok az égési sérülések, amiket akkor szerzett, amikor visszaugrott az ablakon az égő házba, hogy mentse, amit tud. Így maradt meg a slusszkulcsuk, azon kevés tárgyak egyike, amelyek az előző életükre emlékeztetik őket.

Bognár Ferenc (balra) reméli, a jövő héten már legalább a ház egyik szobája lakható lesz: szeretnének végre visszaköltözni. Fotó: Házi Péter

Belegondolni is rossz, mi történhetett volna, ha a család egyik rokona, a házban éjszakázó Szabina nem ébred fel a füstre, majd a kilenc éves Bence nem tesz hihetetlen lélekjelenlétről bizonyságot: ő volt az, aki segítette a menekülésben két kisebb testvérét, Dorinát és Grétát. A gyerekeket Ferencék sokáig nem hozták vissza a leégett házhoz. De most, hogy már látják, hamarosan újra beköltözhetnek, már nagy kedvvel jönnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!