A sötétség órái: kialudt lámpák az Iskola utcában

2017. február 17., 19:04 szerző: V. Varga József
komment
Szabadbattyán – A korszerűsítés befejeződött, és hovatovább azóta gondok vannak a közvilágítással az Iskola utcában. Mindenki tud róla – a megoldás a láthatáron.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Bévárdi Sándor panasz-üggyel fordult a Fejér Megyei Hírlap szerkesztőségéhez, jelezve, hogy az Iskola utcában három hete teljes a sötétség, nem működik a közvilágítás. Úgy fogalmazott: hiába tettek bejelentést a szolgáltatónál, nem történt intézkedés.

Az Iskola utca L-alakú, az elején ott a posta, a beugrón túl a községháza oldalsó traktusa, a gyermekorvosi rendelő és a védőnői tanácsadó, a hozzá tartozó parkolókkal, aztán az általános iskola hátsó bejárata és a tornaterem, a kanyaron túl pedig folytatódik az iskolai szárny, és végül eljutunk a Csíkvár téri park hátsó bejáratához. A lakóházakat, a személyautó-forgalmat, valamint a Cifrakerthez bevezető járdát nem is említettük.

Zárlat lehet valahol a hálózaton – a lakók kombinálnak Fotó: V. Varga József

Szó se róla, forgalmas terület, és így, közvilágítás híján a reggeli, az esti és az éjszakai órákban nagyon balesetveszélyes.

A lakók az önkormányzatnál is panaszt tettek – mondta el lapunknak Polyák István polgármester. Nem az ő hatáskörük, de természetesen megtették a település részéről is a bejelentést a szolgáltatónak. Úgy tudják, problémás a dolog, de remélik, hamarosan megoldás születik.

Szabadbattyánban az E.on kizárólag a passzív elemek karbantartását, javítását végzi – hangsúlyozta megkeresésünkre Egyházi Nikoletta, a társaság szóvivője. Az aktív elemek felelőse a Project Kft. Az áramszolgáltató munkatársai a többszöri helyszíni ellenőrzés során megállapították, hogy az érintett hálózatszakaszon az aktív elemek hibásodtak meg, és okoznak zárlatot. Annak érdekében, hogy a hibát minél előbb javítani lehessen, közös helyszíni jelenlét keretében kerül sor a hibahely ellenőrzésére és javítására – tette hozzá a szolgáltató szóvivője.

V. Varga József

2017. február 17., 19:04 szerző: V. Varga József

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...