Hírek

2015.03.24. 14:10

Júniusban adják át a fehérvári kosárlabda edzőközpontot

Székesfehérvár - Újabb sportlétesítménnyel bővül a megyeszékhely: júniusban adják át a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének a minden igényt kielégítő edzőközpontját a Csónakázó (vidámparki) tó partján. Erről tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

Matók János

A fehérváriak emlékezetében mély nyomot hagyott a hajdani Vidámpark, melynek helyén a sokak által máris közkedvelt Koronás park található. Mellette, a Csónakázó-tó Ligetsori oldalán felépült a jövő héten hivatalosan megnyitó 86 szobás, négycsillagos szálloda, a Lakeside Hotel, ahol a sportolók részére szállás nem elhanyagolható, hogy a szobákban az ágyakat a magas termetű kosarasokhoz méretezték , megfelelő sportétkeztetés, konferenciaterem használat, és az orvosi részleg szolgáltatásai is biztosítottak. Vagyis nem csupán egy új edzőcsarnokról van szó, hanem egy komplex edzőközpontról, ami magas színvonalú verseny-, amatőr-, szabadidő- és utánpótlás-nevelési célú, sportegészségügyi, sportdiagnosztikai és sportrekreációs, valamint oktatási, sportkonferencia funkcióknak is teret biztos mondta többi között a látványterveket is bemutató prezentációjában az ingatlant biztosító, s a létesítményt kivitelező Euréka Park Kft. ügyvezető igazgatója, Gerő János. Miről van szó?

Megkezdődött annak az edzőcsarnoknak az építése, amelyet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége használhat majd. Az MKOSZ új komplex kosárlabda edzőcsarnoka 2015 júliusában kerül átadásra, és kulcsrakész formában kerül az MKOSZ tulajdonába. A csarnok adatai:a meccspálya: 28x15 méter, a 2 db edzőpálya: 26x14 méter, 175 fős kihúzható lelátó, 7,5 méteres belmagasság, 2 bírói öltöző, 4 csapatöltöző, sportorvosi és sportdiagnosztikai helyiség, konditerem, sportszertár, elsősegély helyiség, ruhatár, mosdók, a technológia: motorosan felhúzható palánkok, motoros térelválasztó, tölgy sportparketta.

A modern szálloda és a kosárlabdázók edzőközpontja (jobbra) szervesen illeszkedik egymáshoz
Látványterv: Wing Zrt.

- Az MKOSZ elnöksége a 2014/2015-ös sportfejlesztési programjának részeként valósítja meg az MKOSZ Edzőcsarnokának építését. Az előző évtized tapasztalatai alapján miután a központi edzőtáborok, Tata, Mátraháza, Dunavarsány kosárlabda sportág általi használata ellehetetlenült, és válogatottjaink szerte az országban, különböző feltételek mellett edzőtáboroztak és készültek fel a nemzetközi eseményekre jogosan merült fel az igény, hogy a TAO-támogatás lehetőségeit kihasználva olyan, a modern kor elvárásainak megfelelő edzőközpontot teremtsünk, mely egy helyszínen képes a válogatottak felkészülésével kapcsolatos feltételeket biztosítani. Az orvosi szolgáltatásokkal kiegészített, magas színvonalú ellátást nyújtó hotel szomszédsága, a nemzetközi színvonalú atlétikapálya közelsége, valamint a Csónakázó-tó, a csarnokot és a szállodát körülvevő park hangulata együtt ideális helyszíne lehet a jövőbeni sikereket megcélzó sportolóink felkészítésének - mondta többek között Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. Aki hozzátette: a sportban óriási jelentőségű a társasági adó (TAO), hiszen az életünkben a sport nemzet építő elem, s a kosárlabda is ebbe a sorba illik. A kosarasoknak évi 7 milliárd forint jut a TAO-ból, ennek kétharmada az utánpótlásé, míg a többit ár érték arányban létesítmény fejlesztésre fordítja a szövetség. Ebbe a sorba szervesen illeszkedik a fehérvári edzőkomplex-um, a sportág rég áhított saját bázisa. Az elnök azt is kijelentette, hogy Fehérvár nagyon jó példát mutat a szövetséggel való együttműködésre.

Visszatérve a TAO-ra, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszönetet mondott Hungrana cégcsoportnak, hiszen nélkülük nem jöhetne létre a központ. „ A most zajló sportberuházás egy városrész megújulásának fontos eleme. Székesfehérvár egy sportszerető és a sportot támogató város. Büszke vagyok arra, hogy nemcsak az élvonalbeli klubok és a látványcsapat-sportágak állnak az érdeklődés középpontjában, hanem a kisebb egyesületeknél, valamint az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport terén is szép eredmények születnek. Nagyon köszönöm a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, hogy városunkat választották az edzőközpont megépítésére. Az élet minden területén arra törekszünk, hogy Székesfehérvár egy kiváló életlehetőségeket biztosító város legyen. Ennek fontos része a sport, a felnövekvő generációk sportolóvá nevelése” - mondta a polgármester. Arról is tájékoztatott, hogy a központ átadását követően a Liget sor felújítására is sor kerül önkormányzati, vagy pályázati forrásból. A konkrét terveket lakossági fórumon mutatják majd be. Ezzel válik teljessé a terület megújulása.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!