Hírek

2015.10.03. 17:10

A székesfehérvári mellrák elleni sétán idén is több százan vettek részt

Székesfehérvár - Rózsaszínbe öltözött az Országalma környéke szombaton délelőtt: a mellrák elleni sétával a megelőzésre, a szűrések fontosságára hívták fel a figyelmet a résztvevők.

Hajnal Csilla

A sok-sok ifjabb és idősebb hölgy között  persze a férfiak is fontosnak tartották a részvételt a már hagyományos rendezvényen, amelynek most is Závodszky Noémi, a Vörösmarty Színház művésze volt a háziasszonya. A programhoz idén is csatlakoztak a város sportegyesületei: a kézisek, kosarasok, hokisok és az atléták mellett az amerikaifoci csapat tagjai is végigsétáltak a városon, hogy felhívják a figyelmet a megelőzés, a szűrések fontosságára.

A sétára - sok más szervezet képviselői mellett - a Mellrákinfo Egyesület tagjai is eljöttek. A szervezet vezetője, Halom Bori maga is érintett: 2012-ben, 39 évesen diagnosztizáltak nála rosszindulatú daganatot. Bori a kezelések idején blogolni kezdett, hogy segítse, támogassa azokat, akik hozzá hasonló helyzetbe kerültek. Aztán társakat szervezett maga köré: az egyesület igyekszik minél több nőhöz eljutni, hogy erősítse a hitet: a mellrák után is van élet.

- Nagyon fontos a témáról beszélni, hiszen egyre több harminc alatti nő is érintett, sőt, huszonévesek is vannak közöttünk. Ezért kell minél több helyen elmondani: használjuk ki az ingyenes szűrővizsgálatokat, hiszen nekünk, értünk vannak! - mondta Halom Bori, aki azt is hangsúlyozta: fontos az otthoni önvizsgálat is, legyünk tudatosak, ne sajnáljuk magunkra havonta azt az öt percet, ami akár életet is menthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!