Hírek

2016.02.12. 17:34

Különleges napnak néznek elébe a szerelmespárok február 14-én

Valentin-nap alkalmából sok szerelmespár lepi meg egymást valamilyen aprósággal, például virággal vagy csokoládéval. Egyesek viszont az extrémebb meglepetésekre esküsznek.

Laci Patrícia

Különleges napnak néznek elébe a szerelmespárok február 14-én, ugyanis ekkor tartjuk Valentin-napot, más nevén Bálint-napot. A romantika hívei nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a párjuknak óriási örömöt okozzanak ilyenkor, mások viszont nem csinálnak belőle nagy ügyet.

A virágüzletekben elsősorban a vörös rózsákat vásárolják meg Valentin-nap alkalmából

Az egyik legklasszikusabb ajándéknak még mindig a virág számít Hartyáni Rita virágkötőmester szerint:

- A legtöbben a vörös rózsát veszik meg a párjuknak, amely a szerelem egyik legklasszikusabb jelképe. Az változó, hogy ki hány darabra költ. Valaki eggyel, míg más ötven szállal is képes a párját meglepni.

A virágárus azt tapasztalta, hogy továbbra is népszerűek a kis szívecskés figurák és az egyéb Valentin-napi kellékek. A korosztály változó, idősek és fiatalok is gondolnak a szeretteikre ezen a napon:

- Nálunk az a jellemző, hogy ilyenkor nemcsak a párjuknak vesznek valamit az emberek, hanem az egész családjuknak. Nyilván vannak olyanok, akik egyáltalán nem ünneplik ezt a napot. Én viszont nagyon szeretem, sőt a családomon kívül a kollégáimat is meglepem csokoládéval - mesélte Hartyáni Rita, majd hozzátette:

- Az üzletben ebben az időszakban kifejezetten jó a hangulat. Gyakran elmesélik a vevők, hogyan is ünneplik ezt a napot. Valamelyik nap valaki például ezzel viccelődött, amikor virágot akart venni: Egy szálat a feleségemnek, egy csokrot pedig a barátnőmnek!

Az egyik székesfehérvári jelmezekkel és dekorációval foglalkozó bolt tulajdonosa, Tamás Norbert azt vette észre, hogy egyre romantikusabbak az emberek:

- Sokan ki akarnak tenni a szerelmükért, ezért óriási lufikból elkészített szíveket kérnek tőlünk egyedi felirattal. Emellett népszerűek a léggömbcsokrok és a díszcsomagolások. Mindenféle korosztály felkeres bennünket, a tinédzserektől a nyugdíjasokig.

Vannak olyan párok, akik még egy hotelszobát is kivesznek azért, hogy megünnepeljék a Valentin-napot:

- Idén nagyon sokan jönnek hozzánk február 14. alkalmából. Már az összes franciaágyas szobánkat lefoglalták a vendégeink. A legtöbben úgy vették ki a szobákat, hogy nemcsak a Valentin-napot töltik nálunk, hanem az egész hétvégét - mesélte Ritter Judit, az egyik székesfehérvári hotel és étterem ügyvezető igazgatója.

A hotelben megszállók más városokból érkeztek a romantikus hétvégére, emellett jöttek Szlovákiából is. Emellett az étteremben is készülnek már a holnapra:

- Nálunk már hagyomány, hogy ilyenkor mindig speciális ételekkel várjuk a vendégeket. Az étteremben étkező társaság java része párokból áll, de vannak, akik az egész családjukkal eljönnek. Mindig várható, hogy legalább egy lánykérés lesz majd. Ilyenkor általában mennek a szervezkedések, a gyűrűt el kell rejteni valahova például - tette hozzá Ritter Judit.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!