Hírek

2017.03.31. 10:59

A tisztítástól zavaros lehet a víz a Velencei-tó környékén

Velence - A legutóbbi testületi ülésen elhangzott, hogy a DRV elkezdi az ivóvíz-hálózat szivacsos tisztítását. A munkálatok folyamatban vannak.

Bokros Judit

A legutóbbi közmeghallgatáson téma volt a zavaros ivóvíz is. A DRV szakembere tájékoztatta a lakosságot az okokról és arról, hogyan tervezik orvosolni a problémát.

A szolgáltató kommunikációs csoportvezetőjétől, Rákóczi Zsuzsától a napokban megtudtuk: a távvezeték mechanikai tisztítása februárban elkészült. A velencei Határ utca és a Vásártér utca környéki elosztó hálózat tisztítását pedig jelenleg is folyamatosan végzi a társaság, és ez a munka halad tovább a jövőben.

A munkálatokban a Velencei-tó környéki települések (Nadap, Sukoró, Velence, Kápolnásnyék, Gárdony, Agárd, Dinnyés) érintettek, amelyeket az Ercsi vízbázis lát el ivóvízzel a távvezetéken keresztül. A nyilvántartás szerint 320 kilométeres vezetékhosszt érint a tisztítás.

A lakók tájékoztatását a törvényben előírt módon a megyei lapokban teszi meg a társaság, ezenkívül a DRV honlapján és Facebook oldalán folyamatosan informál. Továbbá az önkormányzatokat minden alkalommal email-ben és személyesen tájékoztatják. Az érintett terület lakóinak postaládájába pedig rövid tájékoztató anyagot juttat el a társaság.

Rákóczi Zsuzsától azt is megtudtuk, milyen kellemetlenségek várhatók a munkálatok miatt. A mechanikai tisztítás során az érintett ingatlanokon vízhiány várható a munka befejezéséig. A társaság az ideiglenes vízellátást tartályos kocsival biztosítja. A gerincvezeték mechanikai tisztítása során az ingatlanok bekötővezetékeibe bejutó zavaros – vas- és mangánoxidot tartalmazó – víz okozhat problémát, de ezt – amennyiben otthon tartózkodnak a lakók -, a társaság szakemberei a kerti csap megnyitásával pár perces öblítéssel kezelik. Akik nem tartózkodtak otthon, azoktól azt kéri a társaság: a hazaérkezést követően a kerti csapjukon végezzék el ezt a műveletet, hogy a lakóingatlan belső hálózatába már ne kerülhessen zavaros víz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!