Hírek

2016.07.26. 18:10

A tuskóháború folytatódik - A lakók nyugalma vagy a könnyebb eljutás a fontosabb?

Székesfehérvár - A Palotaváros szélén lévő Komlóskerti utca lakói attól félnek, átjáróházzá válik az utcájuk, miután az utcát lezáró tuskókat felszedték. A panelokban lakók viszont kerülő nélkül szeretnének eljutni a Gellért utcában lévő garázsaikhoz.

Házi Péter

A Palotaváros és a képviselői körzet határán, a Komlóskerti utca végén állnak, pontosabban álltak azok a betontuskók, amelyeket néhány hete kiszedtek onnan. Viza Attila önkormányzati képviselőnek ugyanis a Hübner és Gánts Pál utcák lakói arról panaszkodtak, hogy a Gellért utca mögött lévő, a lakásuktól légvonalban alig négyszáz méterre lévő garázsokhoz csak úgy tudnak eljutni, ha a Kelemen Béla utcán és a Palotai úton át két kilométert autóznak.

Feltehetően a hétvégén szedték ki helyükről a betontuskók helyére lerakott fém oszlopokat. Ez a kép hétfőn készült, amikor a helyszínen jártunk, lapzártánk előtt viszont megint változott a helyzet. Fotó: Molnár Artúr

- A közlekedési iroda megvizsgálta a problémát, az egyik lehetőség az lett volna, hogy 18 millió forintért épít a város egy új utat a Hübner és a garázssor között, a másik pedig az, hogy néhány tízezer forintos költségen kiszedik a betonbabákat, és megnyitják az utat a palotavárosiak számára. Az iroda is ezt az utóbbit javasolta, így az út megnyílt - mondta érdeklődésünkre a képviselő.

Csakhogy néhány nappal később a betonbabák helyére fémoszlopok kerültek. Amint ugyanis a lapunknak névtelenül nyilatkozó egyik lakó elmondta, őket senki nem tájékoztatta arról, hogy a kis utcácskát megnyitják: - Nem akarunk átmenőforgalmat, ezért megkerestük Szigli Istvánt, a körzet képviselőjét, hogy járjon el az érdekünkben - mondta a panaszos, aki hangsúlyozta, tizenöt szomszéddal beszélt, s ebben egyöntetű a véleményük.

Ez a kép már kedd délután készült. Vajon meddig marad így? Fotó: Az olvasó

- Ha nincs lezárva az út, akkor gyakorlatilag a Jancsár utcai körforgalomtól egészen a Palotai úti temetőig egyfajta alternatív Palotai úttá válhatnak a Palotaváros belső útjai, így nemcsak az a néhány ember koptatná a Komlóskerti utcát, akik a garázsokhoz igyekeznek, hanem, ha rátalálnak , bizony sokan erre jönnének - indokolta lapunknak az újbóli lezárás kérését Szigli István.

Egy biztos: hétfői ottjártunkkor valakik újra kirángatták a helyükről a frissen lerakott fémoszlopokat, aztán lapzártánk előtt meg olvasónktól azt tudtuk meg, hogy betonlapokkal ismét megszüntették az átjárás lehetőségét. Úgy tudjuk, pénteken bejárást tart a területen a polgármesteri hivatal, Szigli István pedig jövő héten tervezi egy utcafórum összehívását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!