Hírek

2015.04.29. 19:53

A városban útlezárások, a boltokban hatalmas tömeg várható

Székesfehérvár - Sűrű lesz a hosszú hétvége: ballagás, anyák napja, pénteken ünnepnap és ezzel együtt majális. A bevásárlást és az útvonalat is érdemes előre megtervezni.

Sebestyén Lilla

Csütörtökön is már nagy tömegre lehet számítani a szupermarketekben és piacokon, a pénteki ünnep és a vasárnapi zárvatartás okán. Mika László, a fehérvári piac felügyelője mégis azt tanácsolja, hogy próbáljuk meg ezen a napon beszerezni az élelmiszereket, rendeljük meg a szombati ballagásra vagy a vasárnapi anyák napjára a virágot, hogy elkerüljük a szombati tömeget.

– Csütörtökön, hogy megkönnyítsük a vásárlók helyzetét, hajnali öt órától egészen délután négyig nyitva leszünk. Szombaton szintén öttől leszünk nyitva délután két óráig, ráadásul megnyitjuk a vevők számára a palotai út 11-es szám alatti parkolót, illetve a pláza területén is leállíthatjuk járművünket, hatvan percig ingyenes – mondja el László, aki azt is hozzáteszi: ha vasárnap szeretne valaki élelmiszert, virágot vásárolni, annak sincsen akadálya. Hattól délután két óráig nyitva lesz a piac és jó pár üzlet is kinyit. Lesz pékáru, felvágott, zöldséges és nagy valószínűséggel húst is lehet majd venni. Vasárnap ráadásul teljesen ingyenes a parkolás.

Nem csak a parkolás és bevásárlás lehet bajos, a jeles napok és a hozzájuk kapcsolódó rendezvények miatt a városon belül számos útlezárásra kell számítani. A május 1-jei Sportmajális rendezvényeinek ideje alatt négy és este tíz óra között le lesz zárva a Bregyó-köz a Liget sor és a Malom utca között. A Fürdő sor és a Rét utca a Malom utcai irányába hagyható el.

Már most nagyüzem van az üzletekben, főleg a virágosoknál. Buda Csilla (j) még időben vásárolt. Fotó: Török Dániel

Háromnegyed kilenctől várhatóan háromnegyed tízig tart a napot nyitó sportolói felvonulás, ennek idejére a Palotai út, Petőfi szobor – Palotai út – Mészöly Géza u. – Liget sor – Bregyó-köz – Bregyó Sportközpont útvonalon az alábbi forgalomkorlátozások lépnek életbe: a felvonulás miatt teljes szélességében lezárják a Palotai utat a Budai út-Mészöly Géza utca közötti szakaszon, valamint a Liget sort. A rendőrség az utat a felvonulás kezdetével szakaszosan zárja le, majd az utolsó felvonulók elhaladása után folyamatosan felszabadítja.

A helyi autóbuszjáratok részére terelőútvonal nem került kijelölésre. A 11-es, 14-es, 26-os autóbuszjáratok forgalma a jelzett időszakban szünetel.

Illetve jelentősebb késésekre lehet számítani a 10-es, a 12-es, a 26A, a 34-es, 36-os és a 37-es járatokon. A menetrendszerűség az érintett vonalakon várhatóan tizenegy óra körül biztosítható.

A Várpalota irányába haladó regionális és országos autóbuszjáratok a Halász utca – Kelemen Béla utca (Palotaváros) terelőútvonalon közlekednek.

A szervezők kérik, hogy a felvonulás útvonalát, illetve a rendezvények helyszínét mindenki gyalogosan közelítse meg, valamint kérik a gépjárművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közlekedjenek.

A városi ballagás ideje alatt, május 2-án, szombaton a diákok biztonságos vonulása érdekében forgalomkorlátozások lesznek a Belvárosban és környezetében. Kérik, hogy aki teheti, az iskolákat és a Belvárost gyalogosan közelítse meg. Az útvonalakat a Székesfehérvári Rendőrkapitányság biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!