Hírek

2014.09.29. 19:25

A városok polgármesterjelöltjei

Október 12-én rendezik az önkormányzati választásokat. Sorozatunkban a városok polgármesterjelöltjei mutatkoznak be.

Gáspár Kornél (Jobbik)

39 éves vagyok. Feleségemmel és kislányommal élek Bicskén. A Schönhercz Zoltán Kereskedelmi Szakképzőben végeztem Székesfehérváron, majd a Koós Károly Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában érettségiztem Tatabányán. A Szent István Egyetemen szereztem természetvédelmi mérnöki diplomát, jelenleg környezetvédelmi mérnökként dolgozom. 2012 óta vagyok a Jobbik tagja, 2014-től a bicskei szervezet elnöke. A 2014-es országgyűlési választásokon Fejér megye 3. választókerület jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje voltam. Polgármesterré választásom esetén a legfontosabb célkitűzés a munkahelyteremtés, az önkormányzat nagyobb szerepvállalásával. Nagy lehetőséget látok a turizmus fejlesztésében, valamint a városnak nagyobb figyelmet kell fordítani a fiatalok igényeinek kielégítésére a kulturált szórakozási lehetőségek bővítésével. Terveink között szerepel a bölcsőde bővítése és az ingyenes óvodai úszásoktatás bevezetése. Fontosnak tartjuk az uszoda és az úthálózat javítást, a csatornahálózat kiépítését. Nagy hangsúlyt kívánunk fektetni a közbiztonság javítására, városőrség felállításával. Célunk, hogy megteremtsük az önkormányzati képviselők elszámoltathatóságát és számonkérhetőségét.

 

Pálffy Károly (Fidesz-KDNP)

Tősgyökeres bicskei családból származom. Itt élünk feleségemmel, kivel három kisgyermekünket szerető családi környezetben neveljük. 2006-tól veszek részt az önkormányzati munkában, 2010-től alpolgármesterként.

Az eltelt időszak hatalmas kihívásokat támasztott városunkkal szemben. Büszke vagyok, hogy részese lehettem annak a folyamatnak, mely Bicskét az adósságcsapda okozta kilátástalan helyzetéből a fejlődés útjára állította.

A kihívások ellenére több fontos fejlesztést tudtunk elvégezni:

Tanuszoda és a Tanoda létrehozása, Egészségügyi Központ I. üteme, Katolikus Templom és a Parókia homlokzatának megújítása, Városháza bővítése, oktatási intézményeink átszervezése, térfigyelő-kamerahálózat kiépítése, járdák felújítása, gyalogos-átkelőhelyek kiépítése, óvodák bővítése, általános iskola alsós tantermeinek, tornatermének és aulájának felújítása, munkahelyteremtő beruházások Bicskére hozatala, a Rózsa utcai Fahíd újjáépítése, a közétkeztetés és a hulladékszállítás városi kézbe vétele.

Ezt az utat kívánom tovább folytatni! Ahhoz kérem a bicskei választók támogatását, hogy Bicske maradjon a fejlődés, a siker útján.

Szeretjük Bicskét!

 

Szilágyi László (PM)

Szolgálni Bicskét, nem pedig uralkodni felette.

Az ellenzék közös polgármesterjelöltje Bicskén Szilágyi László. A Párbeszéd Magyarországért jelölte polgármesternek, támogatja az Együtt, az MSZP, a DK és az MCF.

49 éves, az elmúlt négy évben a PM országgyűlési képviselőjeként dolgozott. Száron él családjával. Saját maga termel zöldséget és gyümölcsöt, napelemmel termel áramot, vonattal és kerékpárral közlekedik.

Olyan intézkedéseket és fejlesztéseket fog szorgalmazni Bicskén, amelyekkel meg lehet állítani az egyre aggasztóbb elszegényedést. Új zöld munkahelyeket kell teremteni. Értelmes célokkal kell átalakítani a közmunkaprogramot és újra meg kell szervezni a szociális ellátórendszert. Térfigyelő rendszerek és önszerveződő közösségek segítségével növelni kell a közbiztonságot. Ösztöndíjprogramokkal és letelepedési támogatással kell segíteni a fiatalokat. Energiatakarékos beruházásokkal kell csökkenteni a panelházak és a családi házak rezsiköltségeit. A furcsa közbeszerzéseket felül kell vizsgálni, és a bicskei vállalkozókat kell előnyben részesíteni.

Szilágyi László biztonságos, szabad és gyarapodó Bicskéért fog dolgozni.

Részletes program: http://www.szilagyilaszlo.hu

 

Hujberné Pej Márta (független)

31 éve önkormányzati és szociális területen dolgozom Ercsiben. 1998. óta a Szociális Szolgálat vezetőjeként.

2002-től vagyok önkormányzati képviselő, 2005-től a Pénzügyi Bizottság elnöke. A 2006-ra az önkormányzat költségvetését átláthatóvá, tervezhetővé tettük.

2010-től képviselőként minden bizottság munkájában részt vettem, képviselem az Ercsiben élőket.

Az elmúlt négy év személyes sikerei: Szociális Szolgálat épület felújítás; családi napközi létesítéséhez forrásteremtés; a már az előző ciklusban bevezetett 3 fontos védőoltás folyamatos biztosítása; Eü Központ Ercsiben tartása; intézmények, civil szervezetek, egyesületek működésének támogatása (több esetben képviselői tiszteletdíjam felajánlásával is).

A város irányításához szükséges tapasztalatot 31 év alatt, itt Ercsiben szereztem meg. Ismereteimet az elvégzendő feladatnak megfelelően folyamatosan fejlesztem és az eddigi tevékenységem is megfelelő alapot nyújt a város vezetéséhez.

Független képviselőjelöltként csapatom tagjai:Bátki László,Magyarné Balogh Márta,Pap Dániel,Pereznyák János,Rappai Szilvia, Richter Béla, Turi Tamás.

Céluk, hogy Önnel együtt dolgozzunk Közös otthonunkért-Ercsiért!

 

Szabó Tamás (MSZP)

31 éve önk1952-ben Székesfehérvárott születtem. Életem a megyéhez, közel négy évtizedes múltam pedig Ercsihez köt. Életem legfontosabb szakasza és szakmai fejlődésem bölcsője az Ercsi Cukorgyár volt. Az elmélyült szakmai tudáson túl, itt megtanítottak fegyelemre, kitartásra, szolgálatkészségre, a pontosságra és természetesen az emberségre, az egymásiránti tiszteletre.

Ercsi életét behatóan 1980-óta ismerem, ebből fakad elhatározásom is a polgármesteri feladatokra. Jövőjét kellő biztonsággal többek megelégedésére meg tudom határozni és szolgálni. Mint gyakorló polgármester a lakosság nagy részét jól ismerem, továbbra is bizakodom és élek abban a hitben és reményben, hogy igen sokan tudnak jó szándékkal, értékelhető ötletekkel, javaslatokkal segíteni a közös munkánkban.

A tettek embere kívánok maradni, aki a közösség érdekeit szem előtt tartva cselekszik tovább a városért, az emberekért, Ercsi megbecsüléséért és fejlődéséért, településünk jobb hangulatáért a természeti és épített környezeti értékeinek megőrzéséért. Sok feladat vár ránk 2014 után is, amelyhez tisztességet, becsületet, tisztaságot, és sok-sok munkát ígérek magamnak és igénylek Önöktől is. Bízom abban, hogy összefogásunk Ercsi és az Önök javát szolgálja!

Győri Máté (Fidesz)

Tizenkét éve költöztem Ercsibe feleségemmel akivel 23 éve boldog házasságban élünk, és két gyermekemmel. Megszerettem a várost és az itt lakókat! A választók megbízásából az elmúlt négy évben alpolgármesterként dolgoztam. Még inkább megismertem a város problémáit és lehetőségeit, felkészülten, konkrét tervekkel a kezemben készülök, hogy polgármesterként vezethessem Ercsit a következő 5 évben!

Négy éve kezdeményezője voltam az Eötvös Iskola megújítására vonatkozó Ercsi Modellnek , melynek mára szép eredményei mutatkoznak. Köszönet minden pedagógusnak, szülőnek, aki mert remélni és az ügy mellé állt!

Tudva, hogy városunk közbiztonsága elkeserítő, kapcsolatba léptem a Belügyminiszter Úrral, melynek eredményeként ma több rendőr szolgál Ercsiben mint évekkel ezelőtt és terjed a Szomszédság Őr mozgalom is. Rengeteg még a tennivaló ezen a téren is, az eddigiek a krízishelyzet felszámolására szolgáltak.

A képviselő-testület kezdeményező tagjaként elősegítettem, hogy például a közvilágítás áramdíját leszorítsuk, és az Egészségügyi Központ működését városunk számára elhordozhatóvá és fenntarthatóvá tegyük.

Mindannyian tudjuk, hogy Ercsi többre képes! , ezért kérem, hogy Október 12-én bízzanak meg 8 képviselő-jelölt társammal együtt Ercsi vezetésére, hogy a lehetőségekből eredmények születhessenek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!