Hírek

2014.10.03. 19:12

A városok polgármesterjelöltjei (4.)

Október 12-én rendezik az önkormányzati választásokat. Sorozatunkban a városok polgármesterjelöltjei mutatkoznak be.

Tribolt Lajos

MÓR

Fenyves Péter (Fidesz-KDNP)

Nyolc éves polgármesteri tevékenységem és 10 éve kezdődött móri szolgálatommal lehet hitelesen vállalkozni az újabb immár öt éves időtartamra. Polgármesterré választásom óta arra törekedtem, hogy városunk fejlődése egy tudatos várostervezésen alapuljon. Mór városának fejlődése intenzív szakaszába ért. A város arculatának meghatározó épületei, terei újultak meg.

A megvalósult fejlesztések eredményeképpen arányosan fejlődött a városközpont és az azt körülölelő területek mindegyike.

2006. óta 5.2 milliárd forint értékű fejlesztések, látványos fejlődést eredményeztek városunkban. Mór városa autóipari termelési értékével – ami eléri az évi 100 milliárd forintot – biztos bevételi alapot nyújt önkormányzatunknak. Munkahelyeivel biztos megélhetési lehetőséget ad polgárainknak.

A turizmus rohamos fejlődése, ezen belül a borturizmus, és a hozzá kapcsolódó vendéglátás magas színvonalú programokat nyújt a szórakozni és pihenni vágyó vendégeinknek.

Pábli Antal (Jobbik)

Pábli Antal vagyok, 62 éves tősgyökeres móri lakos. Tanulmányaimat a Perczel Mór Szakmunkásképzőben és a székesfehérvári gépipari technikumban végeztem. Nyugdíjazásom előtt az ALCOA belényesi (Erdély) gyárának voltam az igazgatója. Az anyanyelvem mellett beszélek németül és angolul. Felségemmel 39 éve élek boldog házasságban, amelyből két gyermekünk született.

Móri polgármesterré történő választásom esetén az egyik legfontosabb teendő a város közbiztonságának erősítése. Számos út burkolatának felújítása várat magára. A hosszú távú terveim között szerepel a szeméttelep átépítése áramtermelő erőművé, amely következtében új munkahelyek jönnek létre. Fontosnak tartom a városi kertészet újraindítását a közmunkások bevonásával. Terveim között szerepel a városi piacon a fedett területek kibővítése, a nyitvatartási idő meghosszabbítása, valamint kereskedőházak nyitása. A móri bor hírnevét tovább kell öregbíteni. Mivel a kórház sorsa, sajnos, eldőlt, a sürgősségi ellátást minőségi szolgáltatássá kell alakítani.

VELENCE

Oláhné Surányi Ágnes (független)

Nagy megtiszteltetés és felelősség, hogy a velencei választók sok év óta, folyamatosan megtisztelnek bizalmukkal!

Büszke vagyok arra, hogy sokak együttműködésének eredményeként a mai Velence virágzó, dinamikusan fejlődő, élhető kisváros.

Sikeres uniós pályázataink, kitartó munkánk legkiemelkedőbb eredménye a két tannyelvű általános iskolánk, a környéket is ellátó szakorvosi rendelőnk és a Velencei-tó Kapuja, amely a 4 évszakos turizmus lehetőségét, az idényjelleg csökkentését teremtette meg.

Szakértelmünkre, városfejlesztési tapasztalatainkra és meglévő kapcsolatainkra építve, velem együtt induló, független képviselőjelölt társaimmal szeretnénk folytatni óvodánk fejlesztésének második ütemét, a járdák, a parkolók, a vízelvezető árkok és a játszóterek felújítását, továbbá a fás, ligetes strandok korszerűsítését, valamint a város művelődési és sportközpontjának fejlesztését.

Ehhez kérem a velencei polgárok támogatását a választásokon.

Koszti András (Fidesz-KDNP)

Több mint egy évtizede Újtelepen élünk feleségemmel és gyermekeimmel. Velence lenyűgözött szépségével, természeti adottságaival. Meggyőződésem, hogy becsülettel, őszinteséggel, hittel és tisztességes munkával elérhetjük céljainkat.

Vidékfejlesztési agrármérnöki diplomám mellett kereskedelmi ismereteket szereztem. Több nagyvállalatnál voltam kereskedelmi vezető. Értékes kapcsolatokkal gazdagodtam az üzleti világban. 2011-ben megalapítottam cégemet, újságunk Tó-Hír néven vált ismertté a környéken. Jó döntés volt! Sikeres lapunk a régió vállalkozásainak növekedését segítette. Elvem: nem örülhetünk annak, aminek nem örülhetünk mindannyian!

Ismerem városunk valódi helyzetét. Tarthatnánk sokkal előrébb is! A felszíni vízelvezetés megoldása, az óvodabővítés befejezése, bölcsőde alapítása, nyugdíjas otthon építése régóta várat magára. A kormány támogatásával mindez megvalósulhat a rászorulók, egyházak és civil szervezetek további támogatása mellett.

GÁRDONY

Eötvös Pál Árpád (DK-EgyüttMSZP-PM)

Gárdony a Velencei-tó gyöngyszeme. Lehetne. Eltökélt szándékom, hogy ez megvalósuljon, e cél érdekében indulok az önkormányzati választáson a polgármesteri posztért. Szinte páratlan támogatást élvezek, hiszen négy párt bizalmát bírom, a Demokratikus Koalícióét, a Magyar Szocialista Pártét, az Együtt-Magyarország Pártét, Párbeszéd Magyarországért Pártét. Magam mögött tudhatom azon lakosok szimpátiáját is, akiknek elegük van a jelenlegi fideszes városvezetés üres ígéretiből.

Negyvenöt esztendős vagyok, tele fáradhatatlan energiával, közgazdász végzettségemmel jól átlátom a város gazdasági életét, biztonsággal mérem fel a fejlődés lehetőségeit. Cégvezetői gyakorlatomból és alpolgármesteri múltamból fakadóan nem okozhat gondot a szervezeti irányítás.

A programunkból néhány gondolat: eltávozott vállalkozók hazahívása, a zsúfoltság enyhítése az oktatási intézményekben, tornacsarnok építése Agárdon, a szemétszállítási díj arányosítása, az idegenforgalom fellendítése,

Tóth István József (Fidesz-KDNP)

Komáromban születtem 1953-ban. Földrajz--testnevelés szakos tanári diplomát szereztem az egri főiskolán. 1976-ban feleségemmel Agárdon telepedtünk le. Két lányunk eddig öt unokával ajándékoztak meg bennünket. Pályámat az agárdi iskolában kezdtem, majd 1990-ben az agárdi tantestület igazgatójává választott. Közben a JPTE-n földrajz szakon középfokú tanári, a BME-n közoktatás-vezetői diplomát szereztem. Városunk több civil szervezetében tevékenykedtem.

1990-ben önkormányzati képviselővé választott városunk lakossága. Első polgármesterünk javaslatára a képviselőtestület alpolgármesterré választott. További három ciklusban önkormányzati képviselőként bizottságelnöki feladatokat láttam el. 2006-ban a FIDESZ--KDNP jelöltjeként, polgármesteri feladatok ellátására kaptam lakossági felhatalmazást. A nehézségek ellenére 2010-re szép eredményeket tudtunk felmutatni. 2010-ben újraválasztottak. Városunk gazdasági, pénzügyi helyzete a rendszerváltoztatás óta még soha nem volt ilyen stabil. Sikeres képviselőtársaimmal folytatni szeretnénk kisvárosunk szépítését.

RÁCALMÁS

Schrick István (Városvédők)

A népművelés-történelem tanári végzettségű városvezető immár hat önkormányzati ciklust dolgozott végig választott polgármesterként, mindezt anélkül, hogy politikai pártok támogatása állna mögötte.

1994-ben alapítója volt az akkor Rácalmási Faluvédő Egyesület néven létrehozott civil szervezetnek, a jelenlegi helyhatósági választásokon is ennek a mamár városvédőnek nevezett egyesületnek a színeiben indul.

Polgármesterként éveken át dolgozott különböző szakmai szervezetekben. 1996-tól 2003-ig a Dunamenti Önkormányzatok Kistérségi Területfejlesztési Társulásának elnöke,

1996-tól 2005-ig a Dunamenti és Mezőföldi Önkormányzatok Szövetségének elnöke, 2004-től 2010-ig a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tagja, 2006-tól 2013-ig a Fejér Megyei Településekért Egyesület elnöke. 1990-től 2013-ig a Fejér Megyei Önkormányzat tagja.

Jelenleg a TÖOSZ (Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége) Fejér Megyei tagozatának vezetője.

Munkáját több rangos állami kitüntetéssel is elismerték. Legfőbb eredményének a település infrastrukturális fejlesztéseit tartja (közművek, partfal, stb.). jelentős volt a Jankovich kúria felújítása, megnyitása. Irányítása alatt lett város a település.

A jövőben az egészségturizmus megalapozásában, a település gazdasági potenciáljának erősítésében és a közösségfejlesztésben szeretne további eredményeket elérni, szem előtt tartva a természeti és épített örökség védelmének fontosságát is.

Rácalmás jelenlegi polgármestere 60 éves, nős. Két felnőtt lánya van, egyikük orvos, másikuk jogász.

Simonovits Csaba (Független)

Dunaújvárosi születésű vagyok, Rácalmáson 2003. július óta lakunk feleségemmel. Szeretek itt élni!

A munkámról szólva elmondhatom, hogy a szegedi jogi egyetem elvégzése után Dunaújvárosban helyezkedtem el jogi előadóként, később jogtanácsosként, és 2001 tavaszától 2012. év nyaráig Dunaújvárosban egyéni ügyvédként dolgoztam. Minden ügyfelem elégedett volt a munkám precizitásával és a teljesítményemmel, az ügyfelekhez való jó kapcsolatommal. Jelenleg, majd 2 éve Budapesten dolgozom a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél, mint jogtanácsos és ezen munkámon keresztül rengeteg olyan tapasztalatot szereztem és területet megismertem – például eredményes és hasznos vagyonkezelés és gyarapítás, amelyeket fel tudok használni az önkormányzati feladatok ellátása során is.

A polgármester jelöltséget a helyi FIDESZ szervezet felkérésre vállaltam el azon okból és céllal, hogy Rácalmás jól és még jobban működő legyen. Ugyanis az elmúlt időszakban az önkormányzat vezetése és képviselőtestülete hosszú ideje fennálló változatlansága miatt, új, önálló és előremutató, más társadalmi csoportok részére lehetőséget biztosító célokat nem tudott felmutatni. Ezért szükséges az, hogy az általam és a FIDESZ képviselőjelöltjei részéről kínált célok, feladatok – amelyeket a kormányzat is támogat –, új polgármesterrel és képviselőtestülettel megvalósításra kerüljön.

Célom a munkahelyteremtés, a helyi vállalkozások megerősítése, a fiatalok számára egy élhetőbb és szimpatikusabb város kialakítása, ahol érdemes maradni, dolgozni, letelepedni és gyermeket vállalni. Az időseknek biztos és nyugodt éveket, és az önkormányzat velük való szélesebb körű törődését kívánom megteremteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!