Hírek

2015.04.17. 06:55

A Velencei- tó biztonságáért

A Gárdonyi Balesetmegelőzési Bizottság értékelte a 2014. évben végzett balesetmegelőzési tevékenységet.

2015. április 15-én tartotta meg elnökségi ülését a Gárdonyi Balesetmegelőzési Bizottság. A közlekedési szakemberek és együttműködő partnereik elemezték a 2014. évben tapasztalt baleseti tendenciákat és meghatározták a 2015. évre vonatkozó feladatokat. A tóparti települések képviselői az idei évben a gyalogosok és kerékpárosok megszólítására törekszenek, hiszen esetükben a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek kockázata jelentős.

A turisztikai szezon közlekedésbiztonsági szempontból minden évben komoly kihívást jelent, ezért a Gárdonyi Rendőrkapitányság térségében a bizottság fokozza a balesetmegelőzési tevékenységet, melynek során külön figyelmet szentel a vasúti közlekedés biztonságának.

A tagok a számos jövőbeni kezdeményezés ismertetésén túl felhívták a figyelmet arra, hogy tevékenységük alapelve a megelőzés, amire kiemelt figyelmet fordítanak.

2015-ben a szakemberek tovább folytatják az iskoláskorú gyermekeknek szóló, közlekedési kultúra javítását célzó tevékenységüket, hiszen a jövőre nézve a felnövekvő generáció jelenti a felelősségteljes közlekedés zálogát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!