Hírek

2015.06.12. 19:51

A Zichy ligetből rajtolt a Székesfehérvár Rallye

Székesfehérvár – A koronázó város és környéke immár nyolcadik alkalommal állítja komoly kihívás elé az Országos Rali Bajnokság mezőnyét.

Ferencz Balázs

„Hiányzik a kormány, lehet, hogy egyszer még egy Mikulás Ralin rajthoz állok." – mondta mosolyogva a rajtceremóniára érkező autókat vizslatva Posta Attila, aki nem is olyan régen meghatározó tagja volt a honi első osztályú ralisok mezőnyének.

A régi vetélytársak közül többen is tekergetik még a volánt, így a Székesfehérvár Rallye-n is rajthoz áll például az összetett bajnoki táblázat harmadik helyén álló Ifj. Tóth János, vagy az előtte száguldó Kazár Miklós és Herczig Norbert is. A Mitsubishik, BMW-k, Skodák, Ladák, Citroenek, Fordok sokaságát, és azok félelmetes hangját csodálva észre sem vették a korlátnak támaszkodó nézelődők, hogy mögöttük a Videoton FC új vezetőedzője, Bernard Casoni rótta futva a köröket.

Szombaton már valóban a lóerőké, a másodperceké, és a sebességé lesz a főszerep. Délelőtt 10 órakor a Várpalotai gyorsaságin kezd a mezőny, majd 10.51-kor Iszkán rajtolnak, hogy aztán 11.49-kor az Aranybulla környékén repesszenek a porfelhőlovagok. A „gyilkos" murvás gyorsaságikat délután még egyszer teljesítik a gépek, hogy aztán vasárnap Csákberény, Oroszlány és Nagyveleg környékén aszfalton viaskodjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!