Hírek

2017.08.01. 16:05

Változott a forgalmi rend a 63-as főúton Abánál

ABA - Még a múlt hét elején lépett életbe az új forgalmi rend a 63-as számú főúton, Aba térségében. A változásra táblák hívják fel a közlekedők figyelmét.

Szanyi-Nagy Judit

Az eddigi 60-as sebességhatárt jelző táblák eltűntek, helyükre 50-es korlátozó táblák kerültek, hosszabb részre, a sebességmérő rendszer környékére.

Emellett már a főútra is kikerült az Aba elejét és végét jelző tábla; mindezek ellenére továbbra is akadnak olyan szakaszok, ahol megengedett a maximum 70 kilométer per órás sebesség. A megváltozott forgalmi rendre külön tábla hívja fel a figyelmet.

A 63-as főúton is jelzik, hogy Abán járunk
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A változtatással a forgalombiztonságot szeretnénk növelni - tudtuk meg Molnár Istvántól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei igazgatójától, aki kiemelte, több tényező is szerepet játszott a döntésben: - A csomópontban jelentős az autóforgalom. Emellett mindkét oldalon van egy buszöbölpár, amely nagy gyalogosforgalmat generál. Így indokolt volt, hogy hatvanról ötvenre csökkentsük a maximális sebességet.

Az Aba elejét és végét jelző tábla azért került ki, mert a főút abai része kielégíti az átkelési szakaszra vonatkozó előírásokat: az út egyik oldala sűrűn, kapubejárókkal beépített, valamint a közvilágítás is kiépült. A változtatás Aba városvezetése és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság egyetértésével valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!