Hírek

2016.10.07. 17:22

Add magad önként - 72 órás akció fiataloknak

Székesfehérvár – Van, aki fát ültet, más kutyát sétáltat, szemetet gyűjt vagy éppen parkot rendeznek – három egyház önkéntes fiataljai mutatják meg 72 órában, milyen az igazi önkénteskedés, amikor „odaadják magukat” az élményeknek.

S. Töttő Rita

Kilencedik alkalommal rendezte meg a 72 Óra Kompromisszum Nélkül önkéntes akciót a a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház, valamint a Magyarországi Evangélikus Egyház, melyen – az előző évekhez hasonlóan – 8-9 ezer fiatal vesz részt országszerte. Fejér megyében is sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, mintegy 160 fiatal döntött úgy, hogy részt vesz a 72 óra programjain és lehetőségeket megragadva önkénteskedik. Az összefogás csütörtökön kezdődött és még holnap, azaz a vasárnapi napon is tart.

Sok fehérvári fiatal is részt vett a projektben, amely még hétvégén is tart
Fotó: a szervező

– A projekt elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet az önkéntes munkára, minél több jól működő önkéntes mozgalmat vonjon be. Ezzel igyekszik rájuk irányítani a figyelmet, és segíteni a különböző szervezetek közötti együttműködést. A mozgalom kiemelt célja, hogy fiatalokkal – főként gimnazistákkal, középiskolásokkal – ismertesse meg az önkénteskedés örömét, az önzetlen cselekedetek jelentőségét – árulta el Takács Hajnalka, a 72 Óra mozgalom egyik szervezője. „Add magad!" – ez a projekt mottója is, melyből egyértelműen kiderül: önként adni és tenni nem elvesz az emberből, hanem hozzáad, gazdagítja a lelket.

A program három napja alatt az önkéntesek szociális és ökológiai projekteken vesznek részt: a HEROSZ szervezésében kutyasétáltatásra nyílik lehetőség, míg mások szemetet szednek, sírokat ápolnak, parkrendezési feladatokat látnak el Fejér megyében.

Az önkéntes munka azonban nem csak a felelősségre és a feltétlen adás örömére tanítja meg a résztvevő fiatalokat. Közben ugyanis felejthetetlen közösségi élményekre tesznek szert, és tapasztalatokat gyűjtenek a munka világában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!