Hírek

2017.03.31. 12:15

Nem kell többet fizetni – döntések adonyi ügyekben

Adony - Jó hangulatú testületi ülésen döntöttek a képviselők egyebek mellett a szőlőhegyi hulladékkezelésről, a rágcsálóirtásról.

Bokros Judit

Sima lefolyású és jó hangulatú volt a csütörtöki testületi ülés a városban, a bizottságokban előre megvitatott ügyekről szinte végig egyhangúlag döntöttek.

Elsők között került szóba a hulladékkezelés a szőlőhegyen. Itt az a megoldás született, hogy a továbbiakban úgy működik a szemétszállítás, ahogy a városon belül.

Az adonyi testület egy része. Összhangban dolgoztak (Fotó: a szerző)

Az intézményi térítési díjaknál a képviselők megszavazták, hogy a díjemelés kapcsán a lakosságra vonatkozó részt is átvállalja az önkormányzat. Így a szülőknek és időseknek sem kell többet fizetniük az ellátásokért.

Nagy gondot okoztak a városban a rágcsálók, a patkányok - hangzott el. Az irtással foglalkozó több szolgáltató közül végül kiválasztották a legjobb árat adó és minden engedéllyel rendelkező vállalkozást, s ezt a testület jóváhagyta. Ugyancsak kiválasztották a szúnyoggyérítést végző szolgáltatót.

A testület örömét fejezte ki, hogy a nyári gyerektáboroknak, foglalkozásoknak köszönhetően a szünet ideje alatt szinte végig van program. Ezeket is támogatták. Kifejezték továbbá megelégedésüket a kulturális központ és könyvtár idei rendezvényterve kapcsán.

A civil szervezetek támogatásánál elhangzott: 22 pályázat érkezett be több mint 7 millió forintra. A rendelkezésre álló 5 milliós keretből végül mindenki az igényeltnél kicsit kevesebb pénzt kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!