Hírek

2016.11.21. 19:55

Advent a belvárosban - Kezdődik a közös készülődés a karácsonyra

A négy adventi hétvégén számtalan egyházi és városi program várja az érdeklődőket Székesfehérvár belvárosában.

Buthy Lilla

A már hagyományos adventi programok mellett - mint például a kisiskolások, óvodások színpadi produkciói, vagy a püspöki palota kertjében kialakított Adventi udvar - számos újdonsággal várják a sétálókat. A feldíszített karácsonyfa körül kisvonat robog majd, a Fő utcán pedig adventi fények vonulnak végig. Idén is lehet fotózkodni az életnagyságú figurákkal, sőt a sétáló utca Zichy liget felőli részén egy hatalmas fénygömb is helyet kap majd. - Idén Székesfehérvár különösen fontos helyszín lesz, mert a katolikus karitász egy országos programot fog meghirdetni, amely innen indul útjára. Külön érdekessége ennek az adventnek, hogy megújítottuk az adventi udvarunkat, amely sok vonatkozásban újjászületett - mondta Spányi Antal megyés püspök.

Spányi Antal megyés püspök és Cser-Palkovics András polgármester az egyházi és világi programokról tartott tájékoztatót Fotó: Molnár Artúr

Az Adventi udvarba szombat délutánonként négy órakor imádságos gyertyagyújtásra várják a híveket.

A polgármester, Cser-Palkovics András a II. Jótékonysági adventi futást és a VI. Székesfehérvári jótékonysági estélyt emelte ki a programok közül, amivel idén a kórház újszülött-, csecsemő- és gyermekosztályát támogatják. Mint fogalmazott, idén is a leggyorsabb gyermek segítségével gyúlnak majd fel a város ünnepi fényei, melyre már hétfő délelőtt felkerült a csillogó fényfüzér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!