Hírek

2017.01.11. 18:53

Aggódnak a lakók az átkötő út miatt

Székesfehérvár - Lakossági fórumot tartottak szerdán a 62. és 63. számú átkötő útról egy alsóvárosi irodaházban.

Fejér Megyei Hírlap

Mint arról már beszámoltunk, a déli összekötő út projektjének keretében - amihez 3,3 milliárdot biztosít az állam - megvalósítják a 62. számú főút és a 63. számú főút folytatásaként a városba vezető Seregélyesi út és Sárkeresztúri út közti átkötést a Juharfa utca és a Köles utca közötti nyomvonalon. A fórumon részt vett Cser-Palkovics András polgármester, Mészáros Attila önkormányzati képviselő, alpolgármester és Nagy Zsolt közlekedési irodavezető. Szóltak a projektről, Nagy Zsolt pedig a részleteket ismertette, többek között azt, hogy a tervezett zajvédő falat távolabb helyeznék a kerítésektől, összességében pedig szeretnék mérsékelni az út megépülésével járó kényelmetlenségeket.

A Sárkeresztúri és a Seregélyesi út közti új út a Mártírok útjával is összeköttetésbe kerülne, amitől a Széchenyi-Horvát István utcai kereszteződés terheltségének csökkenését is remélik a szakemberek Fotó: Molnár Artúr

Mint kiderült, az ottaniak aggódnak. Sokan attól tartanak, hogy az út miatt csökken ingatlanjuk értéke, mások a zajterheléstől és a környezetszennyezéstől, a nagy forgalomtól félnek. Az egyik lakó megkérdezte, hogy eldöntött-e már az említett átkötő megépítése, érdemes-e egyáltalán vitatkozni róla.

Cser-Palkovics András elmondta, hogy a városban tervezett összekötő utak tervezetei régóta készülnek, a vita tárgyát képező nyomvonal pedig eldöntött, amelyre a források is rendelkezésre állnak. Ha valaki tud egy olyan alternatív javaslatot adni, amely a rendelkezésre álló költségből és határidőre elkészülhet, arról lehet beszélni. A fórumon aztán elhangzottak alternatívák a tervezett nyomvonalhoz képest, de hogy ezeknek mi lesz a sorsuk, azt egyelőre nem tudhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!