Hírek

2015.09.04. 14:08

Információnk szerint meghalt egy menekült (folyamatosan frissítve)

Egy Magyarországon élő szír orvos, aki segédkezik a bicskei vasútállomáson ragadt migránsoknak, azt közölte, hogy életét vesztette egy afgán férfi. Elmondása szerint a migráns tüdőembóliában halt meg, a mentősök a helyszínen küzdöttek az életéért, sikertelenül.

Klecska Ernő

16:00 Migránshelyzet – testközelből

Péntek délután több mint kétezer migráns indult útnak, valószínűleg Németország felé, fotóriporterünk a tömeg közepéről tudósított.Bebes Mátyás fotóriporter Budapestről, a menekültek vonuló tömegéből értesítette lapunkat a péntek kora délutáni órákban, hogy két-háromezren indultak meg a Keleti pályaudvartól gyalog az osztrák határ felé. – A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik arról, hogy milyen intézkedéseket fognak tenni a továbbiakban, csupán próbálják biztosítani a rendet. Azon vannak, hogy kisebb-nagyobb sikerrel, de egy sávban tartsák a tömeget, és mindenki vízhez jusson – mondta fotóriporterünk a Hegyalja úton vonuló tömeg közepéből, majd hozzátette, hogy az emberek arcán felszabadultságot vélt látni, hogy végre elindultak és történik valami. A menekültek közben elérték az M1-es autópálya feljáróját, ahol nem tudni, hogy a rendőrség milyen módon tartóztatja majd fel őket.

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

16:04 Akár 300 ember is kitörhetett a bicskei menekültvonatból

Legalább ötven, de akár 300 ember is kitörhetett a bicskei menekültvonatból - tájékoztatta lapunkat több olvasónk is. A menekültek a vasúti síneken menekülnek az őket követő készenléti rendőrök elől az országhatár felé igyekezve.

Információink szerint a korábban a menekülttáborba szállítottak közül is már szinte mind elszökött onnan.

16:15 Nem Ausztriába, hanem Bicskére szeretnének eljutni

A Migration Aid önkéntes civil segítő szervezet helyi csoportja szerint az M1-esen sétáló menekültek nem Ausztriába, hanem Bicskére szeretnének eljutni. Információink szerint újra kellett éleszteni a mentősöknek egy menekültet azok közül, akik kiszaladtak a bicskei vonatból és elindultak a síneken. A tájékozódást és az újságírók munkáját nagyban nehezíti, hogy időközben a rendőrök egy tehervonatot huzattak be a menekültekkel teli vagon elé.

17:21 Információnk szerint állítólag meghalt egy menekült

Egy Magyarországon élő szír orvos, aki segédkezik a bicskei vasútállomáson ragadt migránsoknak, azt közölte az atv.hu tudósítójával, hogy életét vesztette egy afgán férfi. Elmondása szerint a migráns tüdőembóliában halt meg, a mentősök a helyszínen küzdöttek az életéért, sikertelenül.

Lapunk információi szerint a következő történt a menekült halálakor: A bicskei állomáson akcióra készülő rendőrök láttán sok menekült befutott a közeli bozótosba. Egy pakisztáni, ötven körüli férfi az öccsével menekült Tata felé, de az állomástól egy kilométernyire méterre elesett a sínek között, beverte a fejét, elvesztette az eszméletét. A fekvő férfire szemtanúk szerint egy videós talált rá. A mentők megpróbálták újraéleszteni, de sikertelenül. Az orvosok azt feltételezik, hogy tüdőembólia okozta a halálát, amihez hozzájárulhatott, hogy már két napja nem mozgott, csak ült a vonatban.

17:43 Elkezdték egy buszra felterelni a migránsokat Bicskénél

Kollégánk szerint rendőrök kísérik fel őket a járműre, ami valószínűleg a menekülttáborba viszi őket. Az asszonyok kiabálnak, a gyerekek sírnak.

19:33 Gyalog indultak a határig

Már Szárliget környékén, két megye határán járnak azok a menekültek, akik az egy napos rendőrségi "kifárasztás" helyett gyalog indultak neki a határnak. Bicske állomásról a sínek mellett Tatabánya felé haladnak. A Migration Aid segítő civil szervezet tagjai Óbaroknál gyermekeknek való holmikkal és vízzel várják őket. A Hegyeshalomba tartó vonatról többen is filmezik őket, ezek közül többet már fel is töltöttek az internetre. A menetrend szerint 16.17-kor induló vonat végül 16.57-kor futott ki a Kelenföldi pályaudvarról. Hegyeshalomnál lehet majd átszállni a Bécsbe tartó járatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!