Hírek

2016.05.20. 19:20

Akik Fejér megye hírnevét öregbítik

Bicske - Spányi Antal megyés püspök és - posztumusz - Bella István költő lettek Fejér megye új díszpolgárai. A megyenapi ünnepségen díjazták a Dunajvárosi Kohász Kézilabda Akadémiát és Majorné Angyal Erzsébetet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal osztályvezetőjét is.

B. Kiss László

Pénteken és ma rendezi Fejér megye önkormányzata az idei megyenapot, amely beleilleszkedik a Bicskei napok programjai közé. Pénteken a bicskei Batthyány-kastélyban tartott megyenapi ünnepségen Pálffy Károly, a város polgármestere, Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője és dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, a pohárköszöntőt Simon László kormánymegbízott tartotta.

Az ünnepségen adták át a megyei közgyűlés által odaítélt kitüntető címeket. Összesen 24-en vettek át különböző elismeréseket. A Klebelsberg Kunóról elnevezett kitüntetést az idén nem adták ki, mert az intézmények egyetlen pedagógust sem javasoltak a díjra. A megye díszpolgára címben Spányi Antal megyés püspök és - posztumusz - Bella István költő részesült.

A Fejér Megyei Közgyűlés a hazai kézilabda élsport megújításáért végzett szakmai és tehetséggondozó tevékenysége elismeréseként Terstyánszky Ödön-díjat adományozta a megyenapon a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának. A díjat a DKKA ügyvezető igazgatója vette át. Szemenyei István joggal vélekedett úgy, hogy ez a kitüntetés az akadémia öt év alatt nyújtott munkáját igazolta és ismeri el.

- Nem az EHF Kupa megnyeréséért kaptuk, hiszen a felterjesztés még a télen történt, hanem valóban a megalakulásunk óta elért eredményeinkért jutalmaztak meg bennünket. Sikerünket annak köszönhetjük, hogy bár több akadémia is működik ma már hazánkban, de nálunk koncentráltan szerepel együtt a sportolás, a tanulás és a szabadidő (kollégium). Szoros munkakapcsolat jellemzi az akadémiánk korosztályait, kétszáz lányt, színvonalas a szakmai munka, és a tanulmányi eredményekre is odafigyelünk. Nem véletlen, hogy Tanulni - Küzdeni - Tisztelni a jelmondatunk. És még valami, ami nagyon fontos a fiatalok nevelésében, s amiben nekünk komoly előnyünk van akár a Nemzeti Kézilabda Akadémiával szemben is: hogy a tanítványaink együtt élnek a példaképekkel. Radulovics Bojana, Ferling Bernadett, Farkas Andrea és a felnőtt csapat klasszisai a szemük előtt, egy családban élnek és tevékenykednek. Láthatják, hogy mindenki szorgalmasan teszi a dolgát a közös öröm érdekében. Nagy boldogságunk, hogy ebben a díjban tükröződik a legkisebb korosztálytól a nemzetközi kupát nyert felnőttek áldozatos és rendkívül sikeres munkája - nyilatkozta Szemenyei István.

Az ünnepségen példamutató szakmai és vezetői munkája elismeréseként a Fekete János-díjat vehette át Majorné Angyal Erzsébet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal osztályvezetője, aki több mint két évtizede dolgozik a dunaújvárosi munkaügyi kirendeltségen.

Először, mint munkáltatói kapcsolattartó, majd kirendeltségvezető-helyettesként végezte munkáját. 2002-től kezdődően pedig a kirendeltség vezetőjeként dolgozik. Felkészült, tapasztalt vezetőként hosszú idő óta biztosítja, hogy a foglalkoztatáspolitikai feladatokban a munkaügyi kirendeltség aktív partnerként vegyen részt és kiemelten kezelte a közfoglalkoztatási feladatokat egyaránt. Elkötelezettségét, vezetői rátermettségét számtalanszor bizonyította. Újító, ugyanakkor racionális és gyakorlatias vezetője a helyi kollektívának. Példaértékű az országosan is kiemelkedő zöldmezős ipari beruházás kapcsán a foglalkoztatóval történt együttműködése. A munkaerő toborzása, kiválasztása terén elért eredményeiket a munkáltatók is elismerik - hangzott el méltatásában.

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!